Galaxy S9 și Galaxy S9+ nu mai primesc suport software

330

Poate ar fi timpul să vă orientați spre un telefon Samsung nou dacă încă utilizați un Galaxy S9 sau un Galaxy S9+. Ambele sunt două telefoane Samsung foarte bune, dar compania încetează suportul pentru software pentru seria Galaxy S9. Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ sunt modelele emblematice ale companiei din 2018 și au deja cinci ani vechime. Așa că a sosit timpul pentru oprirea asistenței software din partea companiei.

Samsung și-a ținut promisiunea, dar acum a eliminat ambele dispozitive de pe pagina de actualizări de securitate. Înainte de aceasta, Galaxy S9 și Galaxy S9+ au fost retrogradate la un program de actualizare trimestrial, potrivit AndroidHeadlines. Ca de obicei compania Samsung face acest lucru pentru telefoanele care se află în ultimul an de suport software.

Samsung încheie suportul software pentru Galaxy S9 și Galaxy S9+

Ambele dispozitive au primit actualizarea de securitate din martie 2022 și aceasta a fost ultima pe care o vor primi. Ei bine, dacă se întâmplă ceva neașteptat, desigur cele două smartphone-uri vor mai primi actualizări de securitate. Dar, repetăm, numai în caz de probleme grave de securitate. Apropo, ambele dispozitive sunt încă pe Android 10 și rulează Samsung One UI 2.5.

Deci, sunt două versiuni majore de Android primite de Galaxy S9 și Galaxy S9+ după lansarea din 2018. Probabil că mulți dintre voi au trecut deja de la cele două dispozitive, dar pentru cei care nu au făcut-o, poate că este momentul să faceți acest lucru.

Android 8 Oreo. În martie 2022 Android 8.0 Oreo avea o cotă de piață de 2,71%, iar Android 8.1 Oreo o cotă de piață de 6,24%. Android 12 avea 9,67%; Android 9 Pie (11,66%); Android 10 (24,27%); și Android 11 (35,82%).

Aceste două telefoane au sosit în februarie 2018 și ambele au fost livrate cu Android 8.0 Oreo din cutie. Ambele au afișaje QHD+ și procesoare Snapdragon 845 / Exynos 9810, în funcție de unde sunt cumpărate. Galaxy S9 are o baterie de 3.000 mAh iar Galaxy S9+ o baterie de 3.500 mAh. Ambele au încărcare de 15W și un scaner de amprente la spate. În materie de sensor de amprente, urmașa seriei Galaxy S9, seria Galaxy S10, are sensor de amprente in-display.

Ambele dispozitive aveau specificații foarte bune la acea vreme și erau unul dintre cele mai bune telefoane din jur. Designul lor încă rezistă, într-o anumită măsură, ceea ce este o mărturie pentru  măiestria Samsung de a face telefoane.