Galaxy S9 și S9+ pot să apară în luna ianuarie la CES 2018

1207

Prima apariție a duo-ului Samsung Galaxy S9 și S9+ se poate întâmpla să fie cu mult înainte de data obișnuită de lansare a smartphone-urilor Galaxy S. O nouă informație, neconfirmată de Samsung, susține că firma sud-coreeană ar putea să-și prezinte cele două telefoane emblematice de la un eveniment în timpul show-ului Consumer Electronics Show (CES) 2018, (9 – 12 ianuarie) în Las Vegas.

Potrivit companiei Beat Venture, Samsung intenționează să prezinte un Galaxy S9 și un Galaxy S9+ în mai puțin de două luni. Aparent Samsung intenționează să organizeze un eveniment de lansare oficială pentru Galaxy S9 și S9+ în februarie-martie, în perioada în care se desfășoară MWC 2018 Barcelona (26 februarie-1 martie).

Se pare că numele de cod Star 1 și Star 2, adică Samsung Galaxy S9 (număr model SM-G960) și Galaxy S9+ (număr de model SM-G965) vor avea ecrane Infinity, Super AMOLED, similare cu cele observate pe Galaxy S8 și S8+ adică de 5,8 inch și respectiv 6.2 inch. În interior, Samsung este de așteptat să utilizeze Qualcomm Snapdragon 845, încă neanunțat, în Statele Unite și propriul chipset Exynos 9810 în alte părți ale lumii.

Samsung Galaxy S9 este de așteptat să utilizeze 4 GB de memorie RAM și un singur aparat de fotografiat din spate, în timp ce Galaxy S9+ poate primi 6 GB de memorie RAM, plus o configurare dual-camera, similară cu cea de pe Galaxy Note 8. Ambele sunt de așteptat să aibă 64 GB spațiu de stocare, un slot pentru card microSD și o mufă pentru căști de 3,5 mm. Sursa de unde vine informația mai spune că senzorul de amprentă de pe telefoane va rămâne în spate, dar pe partea inferioară a dispozitivelor. Ambele vor veni cu difuzoare stereo AKG.

AKG Acoustics este o companie austriacă fondată în 1947. Producătoare de microfoane, căști, sisteme audio fără fir și accesorii pentru aparate profesionale și de consum. În 2010, compania a primit prestigiosul premiu Tehnic Grammy. Acum AKG este deținută de Samsung Electronics.

Un alt punct interesant este faptul că Samsung lucrează la o nouă versiune a stației de andocare DeX. Prima versiune, lansată cu Galaxy S8, permite unui smartphone să funcționeze ca un PC atunci când stația de andocare este conectată la un monitor, tastatură și mouse. Noua versiune, care se așteaptă să fie lansată alături de Galaxy S9, va fi compatibilă cu telefoanele Samsung Galaxy mai vechi.

Mai important, stația de andocare va fi proiectată astfel încât telefoanele să poată fi folosite în poziție orizontală în loc de poziția verticală, ceea ce va permite ca telefoanele să fie utilizate ca o tastatură virtuală sau un touchpad.

SURSĂAndroidAuthority