Galaxy Smart Tag, un tracker breloc Samsung de tip Tile

1375
Galaxy Smart Tag un breloc Samsung de tip Tile
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a dezvăluit funcția SmartThings Find în timpul lansării seriei Galaxy Note 20. Compania a explicat cum noua sa aplicație poate găsi produse Galaxy compatibile cu mai multă precizie prin UWB. Acum, avem informații că firma sud-coreeană lucrează și la un tracker de tip Tile, Galaxy Smart Tag.

Noul dispozitiv Galaxy Smart Tag are numărul de model EI-T5300 și a fost certificat de agenția de certificarea Indonesian Telecom. Mergând după numele său, este posibil ca Samsung să lucreze la un obiect de urmărire. Cu toate acestea, aceasta nu este prima dată când lucrează la un astfel de produs. Compania lansase în urmă cu doi ani un tracker LTE-enable sub marca SmartThings.

Galaxy Smart Tag un tracker de urmărire a poziției personale

În 2018 compania Samsung a lansat un dispozitiv tip breloc SmartThings Tracker cu LTE. Este un mic aparat, ușor (28g) și elegant, de urmărire GPS care se bazează pe LTE-M (o rețea specializată pentru dispozitivele IoT). SmartThings Tracker poate transmite informații pe smartphone despre locația în care se află purtătorul său și este ideal pentru copii și nu numai. Poate fi purtat atașat și la animale de companie sau pus la chei, bagaje etc. pentru a le urmări.

De exemplu, când copii au terminat școala sau programul de antrenament pot apăsa de două ori butonul de alimentare pentru a-și trimite locația în timp real prin aplicația SmartThings. Sau, dacă în cel mai rău caz au probleme, pot trimite un SOS. Dispozitivul SmartThings Tracker costă în jur de 100$. Are și protecție IP68 iar o singură încărcare a bateriei durează peste o săptămână. SmartThings Tracker poate fi atașat cu ușurință la orice și la oricine, este mic, frumos și elegant. Astfel apariția unui urmaș Samsung Galaxy Smart Tag tip Tile era de așteptat.

Tile este o companie americană de electronice de larg consum care produce dispozitive pentru a localiza bunurile și utilizează Bluetooth. Începând din 2019, gama companiei Tile constă din produsele Pro, Mate, Sport, Style, Slim și Sticker. Funcținează cu Android și iOS.

Modelul descris mai sus a avut succes peste tot unde a fost vândut și este logic ca Samsung să-i lanseze un urmaș. Este normal ca Samsung să implementeze caracteristica SmartThings Find în următorul său tracker Galaxy Smart Tag. De obicei, astfel de dispozitive vin cu o conectivitate Bluetooth. Posibil ca Samsung să adauge mai multe funcții de conectivitate precum UWB (Ultra-Wide Band), LTE și GPS la următorul său tracker, mai ales că precedentul tracker are LTE și GPS încorporate, conform SamMobile.

Numele de marcă al viitorului tracker a fost înregistrat la EUIPO

Colegii noștri de la LetsGoDigital scriu că Samsung a depus și o cerere de marcă comercială în Europa pentru numele acestui nou dispozitiv. La 30 noiembrie 2020, Samsung Electronics a depus o marcă comercială la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) pentru numele „Samsung Smart Tag”. Marca comercială este clasificată în clasa 9/42.

Descrierea mărcii comerciale Samsung Smart Tag: Etichete electronice; Etichetă NFC; Hardware de calculator pentru furnizarea de date de identificare a etichetei NFC; etichete de securitate electronice; etichete de identificare a frecvenței radio (RFID); dispozitiv de urmărire fără fir; Hardware de calculator pentru urmărirea localizării obiectelor; Software de calculator în legătură cu urmărirea obiectelor și monitorizarea obiectelor; aparate de identificare biometrică; software de calculator pentru sisteme biometrice pentru identificarea și autentificarea persoanelor.

Din descriere se poate concluziona că Samsung Smart Tag poate fi folosit pentru a localiza obiecte. În plus, trackerul, care funcționează pe baza NFC și RFID, pare să fie folosit și pentru autentificarea oamenilor. Probabil, trackerul va funcționa împreună cu funcționalitatea recent introdusă SmartThings Find prin UWB – care facilitează localizarea produselor Galaxy.

Deși numele „Galaxy” nu este înregistrat cu această marcă, presupunem că numele complet va fi „Samsung Galaxy Smart Tag”. Nu este neobișnuit ca Samsung să omită denumirea „Galaxy” atunci când solicită mărci comerciale. Această variantă suplimentară este deseori solicitată câteva zile mai târziu.