Samsung a lansat un dispozitiv SmartThings Tracker cu LTE

1171

Samsung a anunțat lansarea unui dispozitiv SmartThings Tracker cu LTE. Este un mic aparat, ca un breloc, de urmărire GPS care se bazează pe LTE-M (o rețea specializată pentru dispozitivele IoT). Acest dispozitiv poate transmite informații despre locația în care se află purtătorul său.

SmartThings Tracker poate fi atașat cu ușurință la orice și la oricine, este mic frumos și elegant. Poate fi purtat de animale de companie și de copii sau pus la genți de laptop, bagaje, chei etc. pentru a le urmări.

Conceptul nu este cu totul nou, în timp, alte companii au lansat produse similare. Aproape toate produsele lansate până acum au folosit soluții cu bandă de conectivitate Bluetooth. Samsung se bazează pe conectivitate LTE, pentru zone de acoperire și utilizare mult mai cuprinzătoare. În timp ce conectivitatea prin LTE are ceva costuri, oferă și multe avantaje pe care mulți clienți le-ar putea găsi atrăgătoare.

SmartThings Tracker acceptă urmărirea live la minut.

Odată ce dispozitivul de urmărire este atașat la un lucru sau o persoană, acesta poate fi urmărit cu ușurință în timp real prin intermediul aplicației SmartThings. Copiii și ceilalți membri ai familiei care transportă tracker-ul pot să-și împărtășească instantaneu locația. Este foarte simplu, se apasă de două ori butonul de pornire al SmartThings Tracker. Suportă chiar și urmărirea live la minut, timp de până la 10 minute.

Dispozitivul poate fi de asemenea utilizat ca senzor de sosire sau senzor de proximitate pentru a porni unele aparate casnice. SmartThings Tracker poate porni/opri luminile, termostatul de căldură etc. atunci când trackerul este în raza de acțiune. Utilizatorii pot seta și urmărirea zonelor restricționate. Este util pentru a avertiza când un copil cu un astfel de dispozitiv intră într-o zona unde are accesul interzis.

SamMobile este un site olandez dedicat furnizării de știri despre telefoanele mobile produse de firma Samsung. Publică de asemenea recenzii și comparații dintre dispozitivele mobile și despre alte dispozitive portabile Samsung. Este unul dintre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre produsele Samsung. Nu este un site afiliat Samsung.

Dispozitivul are rating IP68, poate fi purtat pe timp ploios și durează până la o săptămână cu o singură încărcare. Conform SamMobile costă 99 $ și vine cu un an de serviciu gratuit de la operatorul american de telefonie mobilă AT & T. După primul an, acesta va costa 5 USD pe lună sau 50 USD pe an.

SmartThings Tracker este disponibil pentru cumpărare pe site-ul Samsung și la magazinele selectate ale companiei AT & T începând cu 14 septembrie. În prezent, este disponibil numai la operatorul AT & T, dar Samsung spune că va fi disponibil și la Verizon mai târziu în acest an. Conform informațiilor, Samsung intenționează să comercializeze produsul și pe alte piețe.