Galaxy Tab A8 primește Android 12 în mai multe țări din Europa

263
Galaxy Tab A8 primeste Android 13
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Utilizatorii din Europa, dar și din România, care dețin tableta Samsung Galaxy Tab A8 sunt primii care primesc Android 12. Actualizarea își face acum drum în mai multe țări din regiune, dar va dura mult mai mult până când va deveni disponibilă o nouă versiune a sistemului de operare Android 13.

Conform colegilor noștri de la PhoneArena, actualizarea va fi disponibilă în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. În zilele următoare actualizarea va ajunge în Austria, Franța, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia și Țările Nordice. Slovacia, Slovenia, Europa de Sud-Est, Spania, Elveția, Țările Baltice, Cehia, Țările de Jos și UK vor primi și ele actualizarea.

Actualizarea la Android 12 lansată pentru Samsung Galaxy Tab A8

Dacă sunteți proprietar al unei tablete Samsung Galaxy Tab A8, atunci veți primi versiunea de firmware X205XXU1BVI6. În plus, veți primi și interfața Samsung One UI 4, împreună cu un nou patch de securitate, posibil septembrie 2022. Încă nu a fost confirmat ce patch de securitate va fi la bord.

Trebuie să menționăm că doar Samsung Galaxy Tab A8 4G este momentan eligibilă pentru actualizarea Android 12. Dar, este perfect logic ca modelul numai Wi-Fi să urmeze în curând. Lansată acum aproximativ un an, Tab A8 este una dintre tabletele Samsung la prețuri accesibile. Neobișnuit pentru gama de tablete Samsung este faptul că a fost lansată cu un procesor Unisoc Tiger T618. În afară de asta, specificațiile sunt destul de standard

Unisoc Tiger T618 (fostul Spreadtrum) este un procesor octa-core de nivel de intrare cu două nuclee ARM Cortex A75 rapide de până la 2GHz și șase nuclee ARM Cortex A55 eficiente din punct de vedere energetic de până la 2GHz.

Tableta Galaxy Tab A8 are un ecran LCD de 10,5 inch (26,67 centimetri) cu rezoluție FHD. Galaxy Tab A8 are o cameră principală de 8MP și una frontală de 5 megapixeli. Procesorul Unisoc Tiger T618 este însoțit de 2/3/4GB de memorie RAM și 32/64/128GB spațiu de stocare. De asemenea, o baterie de 7.000 mAh cu încărcare rapidă de 15W furnizează curentul electric.