Tableta Galaxy Tab A9 posibil cu procesorul MediaTek Helio G99

225
Tableta Galaxy Tab A9 posibil cu procesorul MediaTek Helio G99
Sursa foto: via gizmochina.com

Samsung a lansat recent trei noi tablete emblematice cu seria Galaxy Tab S9. Dar, în acest moment gigantul coreean se pregătește să lansaeze o tabletă mai ieftină din seria Galaxy Tab A. Denumită Samsung Galaxy Tab A9, despre această tabletă au fost mai multe zvonuri încă de luna trecută. Chiar era vorba inclusiv de un model Galaxy Tab A9+.

Înainte de lansarea oficială a Galaxy Tab A9, dispozitivul a fost văzut pe site-ul web de certificare BIS din India. Acesta este de obicei un semn că tableta este aproape de lansare și va fi lansată și în India. Acum, am aflat numele procesorul care va fi la bordul viitoarei tablete ieftine Samsung: MediaTek Helio G99.

Tableta Galaxy Tab A9 a fost certificată de FCC și Safety Korea

Luna trecută Samsung Galaxy Tab A9 a fost certificată de FCC de unde am aflat numărul de model SM-X115. Aceeași tabletă a primit apoi și certificarea de la Safety Korea. De aici am aflat numerele de model SM-X110 și SM-X115N, cel mai probabil pentru versiunile Wi-Fi și 4G.

Potrivit noii informații, via GizmoChina, Tab A9 va veni alimentată de procesorul MediaTek Helio G99. Acest nou procesor pare a fi mult mai bun în ceea ce privește performanța în comparație cu MediaTek MT8768 care alimentează tableta Samsung Galaxy Tab A7.

MediaTek Helio G99 este un procesor octa-core fabricat de TSMC cu tehnologia de proces FinFET de 6 nm. Are două nuclee Cortex-A76 cu viteza de 2,2 GHz și șase nuclee Cortex-A55 cu viteza de 2,0 GHz. Acestea sunt cuplate cu un GPU Mali-G57 MC2.

Compania MediaTek susține că acest procesor mid-range Android lansat în 2022 permite jocuri intense toată ziua, camere mari, afișaje rapide, streaming fluid și conectivitate globală fiabilă. În plus, modemul integrat LTE / 4G acceptă viteze de descărcare Cat-13. Wi-Fi 5 este, de asemenea, integrat. Din ce vedem este un procesor foarte bun pentru o tabletă mid-range.

Pe baza listei de certificare emisă de Indian Bureau of Standards (BIS), Galaxy Tab A9 va oferi suport 5G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS și FM. Sub capotă, dispozitivul este alimentat de o baterie de 5.100 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 15 W.