Samsung Galaxy Tab A9: viitoarea tabletă entry-level are pagină web

296
Samsung Galaxy Tab A9
Sursa foto: via winfuture.de

În prezent, Samsung aduce pe piață nu doar noile produse din seria „Fan Edition”, ci și noi tablete entry-level sub forma Samsung Galaxy Tab A9 și Galaxy A9+. Despre ambele modele au fost mai multe informații în ultimul timp, dar atenția a fost atrasă de noile modele Fan Edition. Dar, tableta Samsung Galaxy Tab A9 a fost descoperită pe site-ul oficial Samsung Guatemala.

Potrivit Nexpit, cunoscutul Roland Quandt a descoperit pe site-ul Samsung Guatemala, pagina oficială a tabletei Samsung Galaxy Tab A9. De aici aflăm toate specificațiile viitoarei tablete ieftine Samsung. Cel mai probabil TabA9 va fi lansată alături de fratele mai mare Samsung Galaxy Tab A9+.

Samsung Galaxy Tab A9 (SM-X110/X115) are un ecran LCD IPS cu diagonala de 8,7 inch (22,10 cm) cu o rezoluție de 1340 x 800 pixeli. Sub capotă se află procesorul octa-core MediaTek Helio G99 (MT8781V) de 2,2 GHz. Acesta are două nuclee de performanță și șase nuclee care economisesc energie. Este un procesor destinat dispozitivelor Android entry-level fabricat cu tehnologia de 6 nm. Cipul a fost lansat în 2022.

Samsung Galaxy Tab A9 costă 180 de euro

Procesorul este însoțit de 4 GB de memorie RAM, desigur mai puțin generoasă decât la modelele mai scumpe. Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Tab S9 FE+ recent lansate au 6/8 GB RAM prima și 8/12 GB de memorie RAM modelul Plus. Cel puțin în America de Sud, modelul de bază al Galaxy Tab A9 oferă doar 64 GB de stocare flash internă. Presupunem că Samsung Galaxy A9 va avea și posibilitatea de extindere opțională a memoriei prin-un card microSD.

Principalii producători mondiali de carduri microSD sunt: SanDisk, Transcend Information, ADATA Technologies, Sony, Samsung Electronics, Toshiba, Panasonic, Kingston Technology, Micron Technology și PNY Technologies.

Bateria din Galaxy Tab A9 are o capacitate de 5.000 mAh și încărcare rapidă de 15 W prin portul USB-C. Până acum, doar culoarea gri este cunoscută pentru Samsung Galaxy Tab A9. Deoarece este tabletă low-end cu grupuri țintă în principal pe piețele emergente și în zona clienților foarte orientați spre preț, conectivitatea 5G nu este de așteptat.

În Guatemala Galaxy Tab A9 costă 1.499 Quetzal pentru modelul LTE, echivalentul a 180 de euro. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că produsele electronice sunt semnificativ mai scumpe în America de Sud decât în alte țări. Sigur cele două tablete din seria Tab A9 – Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ – vor ajunge și în Europa.

Surprinzătoare în gama de prețuri este însă funcția GPS și LTE. Se pare că este planificat și un Samsung Galaxy A9+ pentru echivalentul a 280€. Această tabletă va avea un ecran cu diagonala de 11 inch (27,94 centimetri) cu o rezoluție necunoscută. Memoria și procesorul rămân identice, dar este posibil ca această tabletă să vină cu o conectivitate 5G. Suntem deja curioși când Samsung va lansa oficial cele două tablete ieftine Android.