O nouă tabletă la orizont: Samsung Galaxy Tab Active 5

144
Samsung Galaxy Tab Active 5
Sursa foto: Google

Chiar dacă Samsung a lansat în acest an noi tablete incredibile cu seria Tab S9 – Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra – și mai recent cu Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Tab S9+ FE, compania coreeană lucrează acum la o nouă tabletă. Este vorba despre o tabletă robustă, Samsung Galaxy Tab Active 5 (Pro), care va fi lansată în 2024.

A trecut mai bine de un an de când Samsung a lansat Galaxy Tab Active 4 Pro. Această tabletă extra robustă a fost echipată cu hardware foarte bun. Procesorul Snapdragon 778G, de exemplu, a făcut din Samsung Galaxy A52s un telefon foarte bun și extrem de popular. Potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub, în cursul anului 2024 gigantul coreean va lansa o nouă tabletă robustă, Samsung Galaxy Tab Active 5. Nu se știe data exactă, Galaxy Tab Active 4 Pro a fost lansată în septembrie 2022.

Potrivit sursei amintite mai sus, în culise sud-coreenii sunt ocupați cu Samsung Galaxy Tab Active 5. Nu ne este clar în acest moment dacă Samsung va mai adăuga și cuvântul „Pro” în spatele numelui – asta va depinde de restul hardware-ului viitoarei tablete.

Samsung Galaxy Tab Active 5 cu numere de model SM-X300 și SM-X306B

Din ce știm în acest moment, tableta Samsung Galaxy Tab Active 5 va avea numerele de model SM-X300 și SM-X306B pentru versiunile Wi-Fi și respectiv 5G. Dezvoltarea firmware-urilor pentru ambele modele a început recent. Din păcate, nu sunt disponibile alte detalii, cum ar fi dimensiunea afișajului, procesorul sau specificațiile camerei.

Numele Active în dispozitivele Samsung (tablete / telefoane) înseamnă angajat în acțiune, energic, care implică efort fizic și acțiune. Un astfel de dispozitiv este robust și are puterea și capacitatea de a înfrunta diferite situații grele.

Ce știm ca informație concretă este o certificare pentru bateria acestei viitoare tablete robuste. Bateria cu numărul de produs EB-BX306GBY, este în mod clar o baterie care poate fi înlocuită de utilizator. Acest lucru este evident în fotografia bateriei, care nu dezvăluie alte detalii. O baterie atât de simplă și detașabilă este un semn distinctiv al tabletelor Galaxy Tab Active.

Momentan este prea devreme și nu se știe practice nimic despre Samsung Galaxy Tab Active 5 (Pro). Cu toate acestea, ne putem aștepta ca tableta să fie alimentată de un cipset mid-range superior sau high-end și să prezinte un design durabil, care rezistă în medii dure. Faptul că vedem deja primele semne de viață sugerează că tableta ar putea debuta în prima jumătate a anului 2024.

Putem doar aproxima doar prețul și data lansării. Galaxy Tab Active 4 Pro a costat mai mult de 800 de euro la lansare pentru versiunea cu conectivitate 5G. Galaxy Tab Active 5 Pro probabil va avea un preț similar cu predecesorul său, eventual un pic mai mare. Ne așteptăm la o lansare cândva la începutul anului 2024. Sigur nu va lipsi din dotarea tabletei și un S Pen încorporat, care face mult mai plăcută utilizarea tabletei cu mănuși în situații care impun acest lucru.