Galaxy Tab Fold, brevet Samsung pentru o tabletă pliabilă

566
Galaxy Tab Fold brevet Samsung pentru o tableta pliabila
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung este în mod clar în prim plan atunci când vine vorba de smartphone-uri pliabile. În prezent, producătorul sud-coreean este singurul care a lansat trei modele de telefoane pliabile; Galaxy Fold, Galaxy Z Flip (5G) și Galaxy Z Fold 2. Deși producători precum Lenovo, TCL și Dell au prezentat acum și o tabletă pliabilă, Samsung nu are încă o tabletă cu un ecran flexibil în gama sa. Asta în timp ce divizia de afișare Samsung este într-adevăr capabilă să producă ecrane pliabile pentru tablete și notebook-uri. Acum avem vești despre o tabletă pliabilă Galaxy Tab Fold.

Prin urmare, pare să fie o chestiune de timp înainte ca Samsung să introducă prima sa tabletă pliabilă. La sfârșitul anului 2019, am scris despre un posibil Samsung Galaxy Tab Fold. De atunci, a fost relativă liniște în ceea ce privește modelele de tablete pliabile Samsung. Cu toate acestea, Samsung pare să fie încă ocupat cu un astfel de tip de produs în fundal.

Tableta Samsung Galaxy Tab Fold cu ecran pliabil

Conform LetsGoDigital, în februarie 2021 Samsung a primit un brevet de proiectare de la USPTO. Este vorba despre un „dispozitiv de afișare”. Brevetul a fost inclus și în baza de date a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (WIPO) pentru protecția desenului sau modelului brevetat. Documentația de 18 pagini arată și descrie o tabletă modernă Samsung Galaxy Tab Fold cu un ecran pliabil.

Designul dispozitivului electronic este special, conform TomsGuide. La înălțimea balamalei, carcasa este relativ groasă, dar apoi se îngustează. Partea inferioară este, de asemenea, mai subțire decât partea superioară. Este oarecum o asemănare cu smartphone-ul pliabil Huawei Mate X2.

TomsGuide este un site fondat în 2007 și are sediul la New York. Ajută cumpărătorii  să decidă ce produse să cumpere, găsind cele mai bune oferte și le arată cum să profite de ele. Publică recenzii și testează noile produse arătându-vă cum să profitați la maximum de ele.

Nu există un ecran exterior și nici o cameră nu este vizibilă în față sau în spate. Acest lucru face ca dispozitivul mobil să arate deosebit de interesant și elegant. Dacă deschideți tableta Samsung Galaxy Tab, se afișează un ecran mare și flexibil. Îi spunem momentan Galaxy Tab Fold, dar nu știm cum se va numi. Marginile ecranului sunt foarte înguste, astfel încât camera nu are loc pe aceste margini. Pentru cameră Samsung a realizat o mică adâncitură pe ecran pe ambele părți ale balamalei. Camera și blițul sunt încorporate aici, ceea ce este util atunci când utilizați tableta PC în modul peisaj. Aceasta este singura cameră integrată pe tabletă.

Deoarece marginile sunt foarte subțire, toate butoanele și conexiunile sunt plasate pe rama laterală, la înălțimea balamalei. În partea stângă este un buton de pornire/oprire și un difuzor, în partea dreaptă este un alt difuzor și o conexiune USB-C încorporată.

Viitoarea tabletă își va găsi probabil loc în gama pliabilă Galaxy Z

Tableta brevetată arată foarte elegant și s-ar potrivi bine în gama Galaxy Z. Designul este destul de similar cu seria Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab A7 – în afară de pliul pentru balama, desigur. Cu toate acestea, deocamdată nu este clar când Samsung va prezenta o tabletă pliabilă. Desigur, Samsung Galaxy Z Fold 2 se pliază deja pe o tabletă în format de 7,6 inch. Poate din această cauză Samsung nu va vedea necesitatea lansării unei tablete cu ecran flexibil. În cele din urmă, Samsung are în vedere mai multe alte dispozitive cu un ecran pliabil și / sau rulabil.

Au existat zvonuri conform cărora Samsung intenționează să lanseze o tabletă triplă și un smartphone rulabil în viitor. Una peste alta, ne putem aștepta la o mulțime de produse inovatoare de la Samsung în viitorul apropiat. Între acestea nu este exclusă și apariția unei tablete pliabile Galaxy Tab Fold.