Samsung Galaxy Tab – o tabletă pliabilă cu ecran mare

1333
Sursa Foto: letsgodigital.org

Galaxy Fold a fost lansat pe piață și are un succes nescontat nici de Samsung. Acum gigantul tech se pregătește de lansarea unui nou smartphone pliabil. Samsung Galaxy Fold 2 va veni cu un design complet diferit, este un model cu clapetă cu un ecran alungit. Pe lângă un nou smartphone pliabil, Samsung pare să lucreze și la o tabletă pliabilă, Galaxy Tab Fold.

Samsung Electronics a depus un brevet de design la Hague Agreement Concerning the International Deposit of Industrial Designs (Acordul de la Haga), la 9 mai 2019. Brevetul numit „Telefon mobil” a fost aprobat pe 15 noiembrie 2019 și cuprinde, pe lângă o scurtă descriere, aproximativ 35 de imagini. Aceste imagini arată că există trei modele care sunt cel puțin diferite între ele. Linia pliabilă nu se află în mijlocul tuturor modelelor.

Samsung Galaxy Tab Fold, o tabletă care se poate plia și pune în buzunar

Pentru primul model sunt de departe cele mai multe imagini. Acest telefon pliabil are linia pliabilă exact la mijloc. Designul diferă de Fold-ul actual, dar și de Fold 2 cu design tip clamshell, în curs de dezvoltare. Acest nou dispozitiv poate fi cel mai bine descris ca un telefon pliant mai mare. Puteți plia dispozitivul pe orizontală. Deschis acest smartphone are un ecran mai lung și mai larg.

Un telefon Samsung pliabil similar a fost brevetat în august. De data aceasta, însă, nu există un display frontal disponibil, este posibil ca Samsung să fi ales acest lucru pentru a reduce costul, astfel încât produsul să poată fi introdus pe piață mai ieftin. Deoarece ecranul frontal lipsește, acest design arată mai mult ca o tabletă decât ca un telefon.

Acordul de la Haga este o asociație specială formată din 70 de state pentru protecția proprietății industriale. Acordul de la Haga prevede un mecanism de înregistrare a unui brevet în mai multe țări, prin intermediul unei singure cereri, într-o singură limbă, cu un set de taxe. Sistemul este administrat de WIPO.

De aceea, LetsGoDigital, de unde provine informația, a denumit acest dispozitiv „Galaxy Tab Fold”. Cu toate acestea, acest dispozitiv va avea, fără îndoială, toate funcțiile pe care le are un smartphone. Nu fără motiv Samsung a numit brevetul „Telefon mobil”.

Galaxy Tab Fold posibil cu o cameră foto sub ecran

În orice caz, este izbitor faptul că ecranul frontal lipsește. La fel de izbitoare este și absența camerelor de fotografiat. Nicio cameră nu este vizibilă pe acest design. Deoarece este un brevet de design și Samsung a inclus funcții precum difuzorul și conectorul USB în imagini, presupunem că funcția camerei nu este uitată pur și simplu.

Prin urmare, este posibil ca Samsung să dorească să ofere acestă tabletă pliabilă cu o cameră in-display. Sunt șanse mari ca primele telefoane mobile cu o cameră în ecran să fie lansate în 2020. Dacă această tehnologie poate fi aplicată într-un smartphone pliabil, este evident că acest lucru poate fi realizat și într-o tabletă.

Odată desfășurată, tableta afișează un ecran mare. Nici o crestătură nu este vizibilă. Marginile ecranului sunt proporționale pe toate cele patru părți, ceea ce contribuie la un design eficient. Balamaua acestui Samsung Galaxy Tab Fold are un design identic cu actualul Galaxy Fold. Cu toate acestea, pe baza imaginilor anexate, dispozitivul se pliază complet – fără o cusătură vizibilă.

În plus, mai multe imagini arată că puteți pune și dispozitivul pe o masă, după care puteți utiliza partea de ecran inferioară ca tastatură, de exemplu. Conținutul este apoi afișat în partea superioară a ecranului. Așadar, aveți la dispoziție un laptop mic care se potrivește în buzunar. Două difuzoare sunt atât în ​​partea de sus, cât și în partea de jos (4 în total). Pe actualul Galaxy Fold doar un difuzor este montat în partea de sus și unul în partea de jos, care funcționează împreună ca boxe stereo.

Și celelalte imagini arată un design pliabil asemănător

Al doilea model patentat are practic același design. De data aceasta, însă, linia pliabilă nu este chiar la mijloc. În acest fel, veți avea la dispoziție un dispozitiv total diferit atunci când puneți dispozitivul pe masă. Partea inferioară a ecranului este atunci mult mai mică, dar suficient de mare pentru a afișa o tastatură. Cu o zonă de ecran mai mare pentru afișarea conținutului, este ideal pentru o pagină de internet sau pentru o aplicație Microsoft Office.

La cel de-al treilea model, linia de pliere s-a schimbat și mai mult, ceea ce face ca dispozitivul să fie considerabil mai puțin compact atunci când este pliat. Linia pliabilă pare să servească exclusiv ca poziție pentru a putea pune jos tableta. Vei avea apoi un ecran destul de mare la dispoziție, comparabil cu un laptop.

Samsung Galaxy Fold este lăudat în mod special pentru funcționalitatea ca tabletă. Mai multe edituri au publicat o recenzie a lui Galaxy Fold, concluzia generală fiind: Fold-ul este o tabletă bună, dar un telefon mai puțin bun. O tabletă pliabilă poate apela și la piața de afaceri, un grup țintă care cu siguranță nu trebuie uitat. Este mai ușor pentru companii să cheltuie o sumă de 2.000 EUR pe un astfel de dispozitiv decât o persoană privată.

SURSĂLetsgoDigital