Galaxy Tab S10+ în SUA va avea un procesor MediaTek Dimensity 9300+

88
Galaxy tab S10+
Sursă foto: Wccftech

Informațiile despre dispozitivele ce vor fi lansate de Samsung la Paris sunt la ordinea zilei, dar printre acestea mai rar apar și unele de altă natură. Acum am aflat ceva nou despre tableta Galaxy Tab S10+. O apariție pe site-ul de referință Geekbench oferă o mică surpriză. Aparent tableta premium mijlocie din seria Galaxy Tab S10 va avea un procesor MediaTek Dimensity 9300+ când va ajunge în SUA anul viitor.

Compania Samsung menține de obicei un ciclu de lansare de 18 luni pentru tabletele sale premium din seria Galaxy Tab S. Având în vedere că seria Galaxy Tab S9 a debutat în august anul trecut, tabletele Galaxy Tab S10 sunt de așteptat să fie lansate la începutul anului 2025, alături de  seria Galaxy S25.

Potrivit site-ului austriac Notebookcheck copilul mijlociu al seriei Galaxy Tab S10, Samsung Galaxy Tab S10+, ce va fi lansat în SUA, va avea un procesor MediaTek Dimensity 9300+. Pe site-ul Geekbench tableta a fost listată cu placa de bază „gts10p”, un identificator asociat cu procesorul MediaTek Dimensity 9300+.

Sursă foto: Geekbench

Mergând mai departe, configurația de bază listată pentru procesorul integrat se potrivește exact cipului MediaTek. Este vorba despre un nucleu Cortex-X4 de 3,4 GHz, trei nuclee Cortex-X4 de 2,85 GHz și patru nuclee Arm Cortex-A720 de 2,0 GHz. Acest procesor, lansat în mai 2024, este fabricat pe nodul de proces 4nm+ din a treia generație al companiei TSMC. De asemenea, tableta a fost testată cu 12GB de memorie RAM și sistemul de operare Android 14.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited este o companie multinațională taiwaneză de producție și proiectare de semiconductori. TSMC a fost fondată în 1987 și are cu sediul în Parcul științific Hsinchu din Taiwan.

Luând în considerare acestea, se pare că succesorul Galaxy Tab S9+ poate fi setat să sosească cu un chipset MediaTek. Mai interesant, însă, este faptul că unitatea listată, cu numărul „SM-X828U” pare a fi un model pentru SUA. În timp ce Samsung livrează mai multe dispozitive cu procesor MediaTek, ofertele sale premium au fost în general echipate fie cu Snapdragon, fie cu Exynos. Seria Galaxy Tab S10 este formată din Galaxy Tab S10, Galaxy Tab S10+ și Galaxy Tab S10 Ultra. Cel mai probabil aceste tablete vor fi lansate la începutul anului viitor alături de seria Galaxy S25.

Apariția unei tablete premium, mai ales în SUA cu un alt cip decât Snapdragon, este o premieră. Acesta ar fi un pas îndrăzneț al companiei Samsung, dacă acest lucru se va concretiza.