Tableta Galaxy Tab S5 va avea procesorul Snapdragon 855

1031

Samsung a lansat oarecum surprinzător tableta Galaxy Tab S5e cu puțin timp înainte de prezentarea oficială a seriei Galaxy S10. Relativ recent am scris că această tabletă va fi la vânzare din 12 aprilie împreună cu Galaxy Tab A 10.1 (2019). Rezervată gamei mijlocii de tablete, în ceea ce privește caracteristicile, Tab S5e are un design elegant, este ultra-subțire și foarte ușoară. Dar unde este Galaxy Tab S5?

Da, nu avem o tabletă Samsung Galaxy S5! Sau cel puțin nu am avut date despre aceasta până acum. Ultima tabletă premium lansată de Samsung a fost în august 2018 și a fost Galaxy Tab S4 10.5. Am trecut de primul trimestru al anului 2019 și acum încep să apară informații despre Galaxy Tab S5. Conform 91Mobiles, într-o postare pe site-ul XDA Developers a fost menționat procesorul tabletei Galaxy Tab S5 găsit în codul lui Galaxy Fold. Și este o surpriză plăcută!

Samsung Galaxy Tab S5 cu procesor de ultimă generație

XDA Developers a găsit un fișier de configurare al telefonului Galaxy Fold, care conține o listă de dispozitive Samsung cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855. Această listă conține și un dispozitiv cu numărul de model GTS5L. Având în vedere că Galaxy Tab S4 a avut numărul de model GTS4L, este clar că acest nou număr de model trebuie să fie pentru Samsung Galaxy Tab S5.

Pe lângă acest dispozitiv, se menționează și alte modele, cum ar fi Samsung Galaxy Fold și chiar Galaxy Note 10 ca D2Q. Lucrul surprinzător este că tabletele emblematice ale Samsung vin în mod tradițional cu procesoarele penultimului smartphone emblematic Samsung. De exemplu, Tab S4 a avut un procesor Snapdragon 835 în loc de un Snapdragon 845 care se află în interiorul ultimului telefon pilot Samsung.

Snapdragon este numele unei flori, cunoscută sub numele de floare de dragon. În România este cunoscută ca gura leului, din cauza asemănării imaginare a acestei flori cu gura unui leu care se deschide. Aceste flori sunt specifice zonelor stâncoase din Europa, Statele Unite și Africa de Nord.

Va schimba oare această politică gigantul tech și va lansa Galaxy Tab S5 cu un procesor Qualcomm Snapdragon 855? Conform informației de mai sus se pare că da. Cea mai bună tabletă Samsung din seria Tab S în acest an este Tab S5e, care este o tabletă din gama mijlocie. Este alimentată de un procesor Snapdragon 670, un ecran de 10,5 inch și rezoluție de 2.560 x 1.600 pixeli.

Va avea o construcție metalică premium și un stilou S Pen. Galaxy Tab S5e este un dispozitiv foarte subțire, cu o grosime de doar 5,5 mm (ceea ce înseamnă că nu există jack de 3,5 mm) și o greutate de 400 grame. Dispune de o baterie de 7.040 mAh și de difuzoare reglate de AKG.