Galaxy Tab S6 5G: Samsung pregătește lansarea primei tablete 5G

1119
Sursa Foto: via GalaxyClub.nl

Prima tabletă Samsung cu o conexiune 5G, Samsung Galaxy Tab S6 5G – este aproape gata pentru debut în Coreea de Sud. Acest lucru rezultă din diverse certificări ale dispozitivului ce poartă momentan numărul de model SM-T866N. Ar fi din nou o premieră mondială, Samsung lansând și primul smartphone 5G din lume.

În 2019 am văzut mai multe telefoane Samsung 5G disponibile pentru noua rețea 5G. Cele mai recente sunt din seria Note, Samsung Galaxy Note 10 5G și Note 10+ 5G. De asemenea Samsung Galaxy Fold are o variantă cu o conexiune 5G dar și Samsung Galaxy A90 are 5G. Nu trebuie uitat nici Samsung Galaxy S10 5G. Cu toate acestea, până acum nicio tabletă nu a fost lansată cu 5G.

Samsung Galaxy Tab S6 5G aproape de lansare în Coreea de Sud

Toate aceste dispozitive se vând foarte bine iar primul smartphone 5G lansat inițial în Coreea de Sud, Galaxy S10 5G, este și el foarte bine vândut. Samsung Galaxy S10 5G a reprezentat 27% din vânzările de smartphone-uri în Coreea de Sud în trimestrul doi 2019. Primul smartphone 5G al gigantului tech a fost lansat pe piață la 5 aprilie anul acesta. Acum se pare că gigantul tech pregătește lansarea primei sale tablete 5G, Samsung Galaxy Tab S6 5G.

Samsung pregătește lansarea unei variante a tabletei Galaxy Tab S6 cu numărul de model SM-T866N în Coreea de Sud. Această variantă a apărut de câteva zile pe site-ul Wi-Fi Alliance. Cu toate acestea, aceeași tabletă (număr de model), a apărut în baza de date Bluetooth SIG. În timp ce Wi-Fi Alliance nu face decât să confirme existența dispozitivului, certificarea Bluetooth SIG dezvăluie că este, de fapt, o tabletă capabilă de 5G. Este cumva o confirmare a faptului că aceasta este într-adevăr Samsung Galaxy Tab S6 5G.

Bluetooth SIG – Bluetooth Special Interest Group este o societate non-profit fondată în septembrie 1998. Supraveghează dezvoltarea standardelor Bluetooth, licențierea tehnologiilor Bluetooth și a mărcilor comerciale pentru producători. Dezvoltată inițial de Ericsson, tehnologia Bluetooth este acum utilizată de mai mulți producători.

Cel puțin momentan modelul Galaxy Tab S6 5G pare a fi destinat doar pieței sud-coreene, conform Galaxy Club. Coreea de Sud este prima țară care a lansat noua rețea 5G și are acoperire la scară națională. Până acum nu am găsit nicio indicație dacă există o variantă europeană – de exemplu pentru piața germană sau engleză.

Poate este prea devreme să afirmăm dacă Galaxy Tab S6 5G vine sau nu vine în Europa. Aproape sigur va exista o variantă a acestei tablete cu 5G ce va fi lansată în Europa și SUA mai devreme sau mai târziu.