Galaxy Tab S6 5G, certificată Wi-Fi, Bluetooth și de NRRA

784
Sursa Foto: via hdblog.it

Au mai fost zvonuri în ultimul timp că Samsung este avansat cu lucrul la o tabletă cu o conectivitate 5G. Samsung Galaxy Tab S6 5G a apărut pe Wi-Fi Alliance de ceva timp și a trecut apoi pe la Bluetooth SIG. Acum un alt organism de certificare a fost vizitat de tableta Samsung 5G. Agenția Națională de Cercetări Radio din Coreea – a certificat același număr de model: SM-T866N alias Samsung Galaxy Tab S6 5G.

Documentația publicată pe site-ul agenției de control National Radio Research Agency (NRRA) din Coreea de Sud nu ne spune prea multe. Mai mult servește pentru a demonstra debutul iminent al acestei noi versiuni Galaxy Tab S6 5G pe piață. Cel mai probabil tableta cu o conectivitate 5G va fi destinată doar pentru Coreea de Sud. Cel puțin momentan, pentru că acolo rețeaua 5G este disponibilă la nivel național.

Samsung Galaxy Tab S6 5G a obținut recent și certificarea HDR10+

Prin urmare, Galaxy Tab S6 ar putea deveni prima tabletă din lume cu conectivitate 5G după ce recent a obținut același titlu în privința HDR10+. Aceeași tabletă Samsung a fost certificată și de Wi-Fi Alliance  care a confirmat prezența sistemului de operare Android Pie 9.0 și suport pentru frecvențele 2.4 și 5 GHz.

Înainte de a fi certificată de National Radio Research Agency (NRRA) din Coreea de Sud, Samsung Galaxy Tab S6 5G a fost certificată și de Bluetooth SIG. Și aici a apărut tot cu numărul de model SM-T866N, conform HDBlog. Nu știm dacă în final Tab S6 5G va ajunge și Europa și SUA dar, cel mai probabil că da.

NRRA – National Radio Research Agency este un organism de certificare din Coreea. NRRA impune ca un producător sau vânzător de echipamente de radiodifuziune și comunicații din Coreea să posede documente care să specifice aspectele relevante privind echipamentele de radiodifuziune, de comunicații și pentru aparatele electrice supuse certificării.

În prezent nu este clar dacă tableta va păstra aceleași specificații tehnice ca modelul actual de pe piață. Vă reamintim că varianta standard a tabletei Galaxy Tab S6 este echipată cu un ecran Super AMOLED de 10,5 inch și rezoluție WQXGA (2560 x 1600 pixeli). Procesorul Qualcomm Snapdragon 855 cu 8 GB RAM și 256 GB memorie internă mai sunt acolo. O baterie de 7.040 mAh, suport pentru S-Pen și difuzoare quad stereo cu Dolby Atmos sunt incluse pe Tab S6.

Probabil varianta 5G va moșteni departamentul interne de la originalul Tab S6

Cu toate acestea, după cum sugerează și numele, este posibil să vedem aceleași interne și pe Galaxy Tab S6 5G. De asemenea, probabil că va fi o tabletă scumpă, deoarece chiar și modelul de bază (versiunea Wi-Fi) a Tab S6 costă peste 600 de euro.

În 2019 am avut de la Samsung numai telefoane mobile cu 5G. Samsung Galaxy S10 5G a fost primul, urmat de Galaxy Fold 5G. A urmat apoi Galaxy A90 5G iar mai târziu a venit și Galaxy Note 10 5G și Note 10+ 5G. Acum Samsung Galaxy Tab S6 5G se alătură celorlalte dispozitive Samsung care dispun de această conectivitate la noua rețea.