Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022 listată în Europa

323
Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022 listata in Europa
Sursa Foto: androidpolice.com

Tabletele Android nu au avut cea mai ușoară viață pe o piață dominată de Apple. Dar, chiar și atunci când mulți producători Android au renunțat la construirea de tablete, Samsung a rămas puternic cu gama sa Galaxy Tab. Gigantul high-tech și-a câștigat o reputație binemeritată ca singurul competitor serios bazat pe Android pentru Apple iPad. Acum Samsung face lucrurile și mai interesante cu o tabletă nouă, dar „veche”: o reîmprospătare a Tab S6 Lite cu nume de scenă Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022.

Acum, tabletele Android primesc în sfârșit atenția pe care o merită datorită Android 12L (și în curând Android 13). Mai mult, compania Google va lansa și ea viitoare tablete Pixel, conform AndroidPolice. Acum, noua abordare de la Samsung a modelului din 2020 a apărut în liniște pe Amazon Italia. Nu a fost niciun anunț din partea Samsung. Dar nu lăsați numele familiar să vă păcălească. Există de fapt câteva diferențe între vechea tabletă Tab S6 Lite și noua tabletă Tab S6 Lite 2022. Aceste diferențe ar putea face ca Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022 să fie o achiziție utilă.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022 cu procesor Snapdragon 720G

În primul rând, procesorul Samsung Exynos 9611 din interiorul Tab S6 Lite original este schimbat cu un Snapdragon 720G mai rapid și mai eficient. Aplicațiile deseori funcționează puțin mai bine cu procesorul Snapdragon, iar cipul ar trebui să permită îmbunătățiri importante de performanță.

Tab S6 Lite (2022) are un ecran LCD de 10,4 inch (26,42 cm) cu rezoluţia de 2000 x 1200 pixeli. La bord mai sunt un S-Pen şi un slot micro-SD pentru extinderea memoriei. Are difuzoare AKG cu Dolby Atmos, iar pentru audiofili Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022 are și un jack de 3,5 mm. În departamentul foto tableta are o cameră de 8MP pe spate şi una de 5 megapixeli în faţă. Furnizează curentul electric o baterie rezonabilă de 7.040 mAh.

Dolby Atmos este o tehnologie de sunet surround dezvoltată de Dolby Laboratories. Prima instalație Dolby Atmos a fost la El Capitan Theatre din Los Angeles, pentru premiera filmului fantastic de animație Brave în iunie 2012.

Tableta Galaxy Tab S6 Lite originală a fost actualizată la Android 12 în urmă cu câteva luni. Încă este eligibilă pentru încă o actualizare și după aceea încă un an de actualizări de securitate. Acestea fiind spuse, având în vedere hardware-ul relativ vechi, nu este clar la ce tip de program de actualizare se poate aștepta ediția din 2022.

Noua tabletă Lite 2022 costă 400 de euro

Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022 vine pe partea de software cu Android 12 și cu One UI 4.1. Vă reamintim că modelul original a fost lansat cu Android 10 și, deși în prezent poate fi actualizat la Android 12, va mai primi doar o versiune majoră (Android 13). Între timp, dacă cea mai recentă promisiune de actualizare Android a Samsung este respectată, această nouă tabletă ar trebui să fie actualizată inclusiv cu Android 16. Dacă din anumite motive urmează aceeași politică de actualizare ca originala Tab S6 Lite, va ajunge doar la Android 15.

Dacă doriți o tabletă Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022, precomanda pe Amazon Italia costă 400 euro. Tableta nu este listată momentan pe Samsung Italia, dar lucrurile se pot schimba în orice moment. Prețul este pentru varianta cu 4GB RAM și 64GB stocare, fiind cu aproximativ 20 de euro mai mare decât pe varianta Lite originală la lansare. Nu știm disponibilitatea pe alte piețe, dar sperăm că Samsung va clarifica lucrurile în perioada următoare.