Galaxy Tab S7 5G se apropie, a fost certificată de Wi-Fi Alliance

574
Sursa Foto: SamMobile.com

Am mai scris despre viitoarea tabletă premium Samsung Galaxy Tab S7. Acum tableta Galaxy Tab S7 a ajuns iar în atenția presei. Gigantul tech a primit certificarea pentru modelul de top al acestei tablete, Galaxy Tab S7 5G. Acesta ar fi numărul de model SM-T976B care se așteaptă să devină prima tabletă 5G Samsung disponibilă la nivel mondial și al doilea astfel de dispozitiv de la companie, după predecesorul său din gama Galaxy Tab S6.

Asociația de standarde de interoperabilitate Wi-Fi Alliance a publicat ieri certificarea wireless pentru ceea ce va fi cel mai scump membru al noii familii de tablete Samsung Android. Conform SamMobile, tableta Tab S7 5G ar putea fi lansată cu denumirea Galaxy Tab S20.

Samsung va lansa Galaxy Tab S7 / Tab S20 în această vară

Momentul apariției certificatului WFA adaugă credibilitate speculațiilor privind pe Tab S7 lansate în ultimul timp. Samsung este de la sine înțeles că își împarte linia emblematică a tabletelor în două dimensiuni, posibil pentru a ataca mai direct dispozitivele iPads Apple. Mai precis, seria va oferi modele cu diagonala de 11 inch și 12,4 inch. Ambele vor fi oferite în variantele 4G LTE și Wi-Fi. În ceea ce privește capabilitățile 5G, acestea par a fi exclusiv pentru factorul de formă mai mare.

De asemenea, certificarea de astăzi sugerează că seria Galaxy Tab S7 va fi prima linie de tablete din lume care va oferi suport 5G și Wi-Fi 6. Având în vedere că Samsung contribuie puternic la ambele standarde, nu este surprinzător că atinge această etapă înaintea rivalilor săi. Totuși Samsung nu mai are prea mulți rivali pe această piață în afară de compania americană Apple.

Sediul Wi-Fi Alliance este în Austin, Texas, SUA. Producătorii pot utiliza marca comercială Wi-Fi pentru produse certificate de marcă care au fost testate pentru interoperabilitate. Lipsa logo-ului Wi-Fi nu implică neapărat un dispozitiv incompatibil cu dispozitivele Wi-Fi.

Despre tableta cu model cu numărul SM-T976B despre care am scris mai sus sunt informații că va fi destinată Europei. Deci foarte probabil vor regăsi această tabletă Samsung și în magazinele din România. Mai trebuie îndeplinită o condiție: să avem rețele 5G și în România.

Anul trecut Samsung a lansat ultima sa tabletă premium Galaxy Tab S6 puțin înainte de lansarea seriei Galaxy Note 10. Este posibil ca acest scenariu să se repete și anul acesta cu o lansare pentru Galaxy Tab S7 înaintea seriei Note 20 și a lui Fold 2.