Samsung Galaxy Tab S7 5G în mai multe modele și pe mai multe piețe

1017
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Cu ceva timp în urmă, am aflat că Samsung lucrează la o nouă generație de tablete high-end – posibil Galaxy Tab S7. Despre caracteristicile sau proprietățile acestei tablete, nu se știa nimic, presupuneam că va împrumuta multe de la Galaxy Tab S6. Acum  prin intermediul GalaxyClub, am aflat mai multe detalii despre diferitele variante de Galaxy Tab S7.

Luna trecută în martie, am descoperit că numerele de model pentru viitoarea tabletă premium sunt SM-T970 (Wi-Fi) și SM-T975 (4G). De atunci a devenit clar că tableta va fi dezvoltată în două dimensiuni diferite. Se spune că SM-T97x are un ecran de 12,4 inch, în timp ce numerele de model SM-T870 și SM-T875 aparțin unei versiuni de 11 inch a dispozitivului.

Vom avea și o tabletă Galaxy Tab S7 Plus

Putem acum să confirmăm că aceste tablete sunt echipate și cu un stilou S Pen. Samsung a echipat fiecare model Galaxy Tab premium, începând de la Galaxy Tab S3 cu un astfel de stilou. Iar ultimele  informațiile arată că nici de data aceasta celebrul S Pen Samsung nu va lipsi.

Lucrurile devin mai interesante când vine vorba de nume. Când am scris prima dată despre această tabletă am speculat că Samsung ar putea pune numele Galaxy Tab S20. La urma urmei, asta s-ar potrivi bine cu Galaxy S20 și – mai târziu – cu Galaxy Note 20. Cu toate acestea, tabletele par a fi denumite intern Tab S7 și Tab S7 Plus, cel puțin deocamdată. Sigur că acest lucru nu confirmă că acestea vor fi numele purtate în final pe piață. Ieșit din comun este faptul că Samsung se referă în prezent la varianta mai mare – ca și în cazul telefoanelor sale – cu sufixul „Plus”.

Galaxy Tab este o serie de tablete Android produse de Samsung. Primul model din serie, Samsung Galaxy Tab de 7 inch, a fost prezentat pe 2 septembrie 2010 la IFA Berlin. Are un procesor Exynos de 1GHz și un ecran TFT LCD de 7 inch cu o rezoluție de 1024 x 600 pixeli.

Pe lângă toate acestea, suntem de asemenea siguri că există o variantă cu număr de model SM-T976. La fel ca anul trecut cu SM-T866, aceasta este varianta 5G a tabletei Galaxy Tab S7 (Plus). Cu toate acestea, spre deosebire de Tab S6 5G, viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 cu 5G va fi lansată și în afara Coreei. Un model cu numărul SM-T976B este foarte probabil destinat pieței europene. Deci ne vom întâlni cu această tabletă și în România, în măsura în care vom avea până atunci rețele 5G.

Lansările posibil amânate din cauza situației medicale globale

Este posibil ca Samsung să lanseze noile modele Galaxy Tab S7 în toamnă, probabil după Galaxy Note 20. Cu Note 20 vom primi și pe Galaxy Fold 2. De asemenea există o posibilitate ca viitoarele tablete Tab S7 să fie lansate și înainte de seria Note 20 și Galaxy Fold. Nimic nu este concret în acest moment.

În timp ce în vară gigantul tech ar putea fi ocupat cu lansarea mai multor smartphone-uri entry-level și mid-range, ar trebui să avem în vedere și situația globală actuală. Samsung simte, de asemenea, impactul crizei corona. Dacă și cum va afecta COVID-19 lansarea tuturor acestor dispozitive de care am scris mai sus, va trebui să devină clar în lunile următoare.