Galaxy Watch 3 – mai multe variante certificate de Bluetooth SIG

653
Sursa Foto: Bluetooth SIG

Am detaliat recent aproape toate specificațiile importante ale viitorului smartwatch Samsung Galaxy Watch 3. Înainte de lansarea sa din iulie, smartwatch-ul Samsung trebuie să treacă prin furcile caudine ale mai multor agenții de certificare. Aceste certificări sunt obligatorii înainte de lansarea pe piață a unui nou smartwatch.

Anterior Samsung Galaxy Watch 3 a fost în vizită pe la China Compulsory Certificate (3C), China Ministry of Industry and Information Technology (CMIIT), FCC-ul american, NRRA din Coreea de Sud și în Thailanda la CNTS. Viitorul smartwatch Samsung a primit acum și certificarea Bluetooth SIG.

Mai multe variante de Galaxy Watch 3 au fost certificate de Bluetooth

Pentru Samsung Galaxy Watch 3 au fost certificate de Bluetooth SIG numerele de model SM-R845U, SM-R845F,  SM-R840, SM-R845N și SM-R8450. Acestea sunt numai versiuni Wi-Fi și variante Wi-Fi + LTE ale versiunii de 41 mm a smartwatch-ului. Toate aceste ceasuri inteligente vor avea specificația Bluetooth 5.0 cu o conectivitate LE (Low-energy – energie redusă). Versiunea de 45 mm a lui Watch 3 poartă numerele de model SM-R850 și SM-R855. Conform SamMobile, cu această certificare Galaxy Watch 3 este mai aproape de lansare.

Compania coreeană pare să omită numele Galaxy Watch 2 din motive necunoscute sau cunoscute doar de Samsung. Era normal ca Watch 2 și fie succesorul originalului smartwatch și nu Watch 3. Următorul smartwatch Samsung va fi disponibil în versiuni de 41 mm și 45 mm. Acestea vor avea ecrane AMOLED circulare de 1,2 inch și respectiv 1,4 inch. Ecranul va fi protejat de Gorilla Glass DX. Smartwatch-ul va avea 1 GB de memorie RAM, 8 GB stocare și sistemul de operare Tizen 5.5.

Tizen este sistemul de operare de casă a lui Samsung. Momentan rulează pe smartphone-urile, Samsung Z1, Z2, Z3 și Z4, precum și pe alte numeroasele produse Samsung. Tizen OS este pe televizoare, electrocasnice și smartwatch-uri Samsung. Tizen OS 5.5 a fost lansat în iunie 2019.

Galaxy Watch 3 va veni în carcasă din oțel inoxidabil și versiuni de titan, iar ambele variante vor avea un design compatibil MIL-STD-810G și certificare IP68 și rezistență la apă 5ATM. Acesta va avea un monitor de ritm cardiac, ECG și urmărirea somnului. Ceasul va avea și o lunetă rotativă fizică, similară cu Galaxy Watch. Versiunea de 41 mm va avea o baterie de 247 mAh, în timp ce o baterie de 340 mAh va alimenta versiunea de 45 mm.