Galaxy Watch 4 – iată cum va funcționa compoziția grăsimii corpului!

593
Samsung Galaxy Watch 4 iata cum ar putea functiona compozitia corpului
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Samsung Galaxy Watch 4 ar putea împacheta un senzor de sănătate capabil să schimbe modul în care înțelegem corpurile noastre. Despre încorporarea unui senzor pentru a măsura grăsime corporală în Samsung Galaxy Watch 4 au mai fost zvonuri. Recent site-ul Amazon Canada a publicat prematur fotografii și specificațiile viitorului ceas inteligent Samsung.

În secțiunea „caracteristică specială” din pagina Amazon Canada a lui Samsung Galaxy Watch 4, ștearsă de atunci, vedem câteva caracteristici, cum ar fi urmărirea somnului, citirea oxigenului din sânge (SpO2) și monitorizarea ritmului cardiac. Dar acest ceas inteligent, se mândrește și cu „analiza compoziției grăsimii corpului”.

Smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch 4 va avea un senzor BIA – bioelectrical impedance analysis / analiza impedanței bioelectrice. Analiza bio-electrică a impedanței (BIA) este o metodă de evaluare a compoziției corpului: măsurarea grăsimii corporale în raport cu masa corporală slabă. Impedanța corpului este măsurată cu un curent alternativ de 0,8mA la o frecvență de 50kHz.

Samsung Galaxy Watch 4: cum va funcționa analiza compoziției grăsimii corpului?

Analiza impedanței bioelectrice (BIA) utilizează un curent electric slab pentru a determina compoziția corpului. Pe cele mai bune scale inteligente, datele despre compoziția corpului pot include procentul de grăsime corporală, indicele de masă corporală, masa musculară, masa osoasă, procentul de apă din corp și multe altele.

Potrivit mai multor studii științifice publicate de Scientific Reports la începutul acestui an, citirile BIA pe scară și pe încheietura mâinii diferă. Prima este preferată pentru estimarea grăsimii subcutanate (sub piele), în timp ce pe încheietura mâinii pot estima mai bine grăsimea viscerală și abdominală.

Pennington Biomedical Research Center este un centru de cercetare axat pe știință din Baton Rouge, Louisiana, SUA. Este cel mai mare centru de cercetare nutrițională din lume, cu cel mai mare număr de cercetători în domeniul obezității.

Pentru ca analiza compoziției grăsimii corpului pe bază de încheietură să funcționeze, ceasul inteligent ar necesita „un anumit tip de sistem de analiză a bioimpedanței”. A spus dr. Steven Heymsfield, profesor și director al Laboratorului de compoziție corporală-metabolizare de la Pennington Biomedical Research Center, conform TomsGuide. „Prototipuri ca acestea au apărut acum mulți ani în diferite forme”, a spus dr. Heymsfield. Acesta a confirmat că un astfel de instrument este posibil pe un ceas inteligent.

Revista Scientific Reports subliniază, de asemenea, modul în care senzorii BIA purtabili la încheietura mâinii reprezintă o problemă de precizie. Cu cât senzorul BIA este mai mic „cu atât este mai mare eroarea de măsurare a impedanței”. Cercetătorii au descoperit că electrozii necesari pentru a determina lucruri precum procentul de grăsime corporală „pot fi adaptați în dispozitive mici”, totuși.

Samsung a brevetat un astfel de senzor BIA

Samsung a obținut chiar un brevet pentru acest tip de senzor pentru măsurarea grăsimii corpului. În același timp Apple a vorbit în 2019 despre un „Dispozitiv purtabil la încheietura mâinii pentru măsurat compoziția corpului” care necesită unul sau două degete apăsate pe senzori.

În diagrame, se pare că senzorii există pe sau sub cureaua dispozitivului. Deoarece ne așteptăm ca Samsung Galaxy Watch 4 să aibă curele interschimbabile, presupunem că Samsung și-a adaptat senzorii BIA pentru așa ceva. Cel mai probabil senzorul este încorporat în baza ceasului propriu-zis, deși utilizatorii ar putea avea nevoie să țină un deget în partea laterală a carcasei sau pe un buton coroană pentru a iniția o scanare.

Totuși, dr. Heymsfield a spus, „ar trebui să verificăm acuratețea față de o metodă de referință”. Dr. Heymsfield subliniază de ce oamenii care își gestionează în mod responsabil greutatea ar dori să înțeleagă compoziția corpului în schimbare. „Cât este grăsime și cât mușchi în corp?”, s-a întrebat dr. Heymsfield. „Oamenii sunt interesați de aceste tipuri de întrebări”.

Dar, din nou, precizia este o preocupare. Și nu doar de dragul credibilității lui Samsung Galaxy Watch 4. Este important acest lucru pentru toți cei care își monitorizează obiectivele de sănătate. Citirea eronată a procentului de grăsime corporală poate perturba și mai mult problemele de sănătate dacă nu este corectă. Este cazul unui citiri mai mari sau mai mici a procentului de grăsime corporală.

Adăugarea analizei compoziției grăsimii din corp ar putea transforma un ceas inteligent, deja popular, într-un instrument indispensabil de sănătate. La viitorul Apple Watch 7 nu se întrevede apariția unui senzor BIA. În acest fel Samsung Galaxy Watch 4 are ocazia de a zdruncina poziția ceasurilor Apple de pe piață. Toate privirile vor fi îndreptate către Samsung când va lansa noul smartwatch la Galaxy Unpacked 2021.