Galaxy Watch 4 cu senzor BIA pentru a măsura grăsimea corporală

619
Galaxy Watch 4 cu senzor BIA pentru a masura grasimea corporala
Sursa Foto: @MaxWinebach

Conform mai multor informații, Samsung va organiza un nou eveniment pe 3 august 2021. Se așteaptă ca gigantul tech să anunțe noi smartphone-uri pliabile precum Z Fold 3 și Z Flip 3. Zvonurile spun că Samsung va lansa și noi ceasuri inteligente la evenimentul Galaxy Unpacked. Dar, s-ar putea să vedem noul ceas inteligent Galaxy Watch 4 la MWC 2021.

Samsung nu a făcut niciun anunț oficial cu privire la acest viitor eveniment. Între timp, unele detalii cheie ale acestui Watch 4 au apărut online. Potrivit cunoscutului Max Weinbach, via MysmartPrice, viitorul Samsung Galaxy Watch 4 va avea un senzor BIA. Senzorul BIA – bioelectrical impedance analysis / analiza impedanței bioelectrice – ar putea fi pentru prima dată pe un ceas inteligent de masă.

Senzor BIA pe Galaxy Watch 4, va măsura grăsimea corporală

Senzorul BIA pe Galaxy Watch 4 ar fi primul senzor de acest fel destinat comercializării în masă. Senzorul se găsește în mod obișnuit pe cântare inteligente și este utilizat pentru a măsura compoziția grăsimii corporale. Senzorul citește impedanța sau întreruperea unui curent de joasă tensiune trimis prin corp. Apoi BIA folosește aceste date pentru a estima dacă utilizatorul este slab sau obez pe baza diferitelor tipuri de rezistență electrică pe care le au oasele, mușchii și grăsimile.

Samsung Galaxy Watch 4 va include, de asemenea, mai mulți senzori pentru sănătae și sport. Va avea un senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac și pentru monitorizarea stresului, pe lângă alți senzori. Au fost anterior informații că Samsung ar fi abandonat implementarea unui senzor ne-invaziv de măsurare a zahărului din sânge. Samsung va lansa pe Watch 4 în două dimensiuni de ecran – 42 și 46mm. Potrivit unei certificări de la Safety Korea, Watch 4 cu ecran de 42 mm va avea o baterie de 240mAh.

Analiza bio-electrică a impedanței (BIA) este o metodă de evaluare a compoziției corpului: măsurarea grăsimii corporale în raport cu masa corporală slabă. Impedanța corpului este măsurată cu un curent alternativ de 0,8mA la o frecvență de 50kHz.

De asemenea, este posibil ca Samsung să lanseze și o versiune Galaxy Watch Active 4. Acest smartwatch va avea opțiuni de ecran de 40 mm și 42 mm. Tipsterul Ice Universe a susținut recent că cele două smartwatch-uri vor rula pe Wear OS în loc de Tizen. Despre apariția lui Samsung Galaxy Watch Active 4 lucrurile nu sunt prea clare, dar vom vedea în perioada următoare. Watch 4 a fost deja certificat de agenția americană FCC, sugerând o lansare iminentă. Probabil va fi lansat în opțiuni Wi-Fi și Wi-Fi + LTE.