Galaxy Watch 4 cu o durată de viață a bateriei de 7 zile

1204
Samsung Galaxy Watch 4 va avea o durata de viata a bateriei de 7 zile
Sursa Foto: via pocketnow.com

Cele mai recente scurgeri și zvonuri de la Samsung Galaxy Watch 4 ne oferă o presupusă foaie de specificații și o durată de viață impresionantă a bateriei. Se așteaptă ca acest nou ceas inteligent să fie lansat alături de noile pliabile Samsung și de o nouă pereche de căști. Cu toate acestea, cea mai importantă schimbare este că noile articole portabile Samsung vor renunța la Tizen OS în favoarea Wear OS 3. Noul sistem de operare a fost construit de Google și Samsung. Se pare că această schimbare va crește substanțial performanțele viitoarelor ceasuri inteligente Samsung.

Dispozitivele Wear OS sunt bine cunoscute în lumea tehnologiei pentru o durată de viață relativ scurtă a bateriei. Majoritatea ceasurilor pot dura doar aproximativ o zi cu utilizare regulată. Samsung va schimba acest lucru odată cu sosirea lui Galaxy Watch 4 cu Wear OS 3 și One UI Watch.

Galaxy Watch 4 cu durată de viață a bateriei de o săptămână

Potrivit Pocketnow, noul  Galaxy Watch 4 Classic va fi disponibil în dimensiunile de 42 și 46 mm. În schimb Galaxy Watch 4 oferi opțiuni de 40 și 44 mm. Noile ceasuri Samsung vor avea 1,5GB RAM, 16GB stocare și procesorul Exynos W920 sub capotă. De asemenea, vor avea rezistență la apă / praf 5ATM / IP68 și standardul militar american MIL-STD-80G. Nu vor lipsi Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi, GPS și LTE, dacă doriți să plătiți suplimentar.

Dar, cel mai important detaliu susține că noul Samsung Galaxy Watch 4 ar putea ajunge cu o baterie de 361mAh. Aceasta, potrivit „diferitelor surse”, ar trebui să dureze până la șapte zile fără a fi nevoie să o încărcați. Un smartwatch Samsung cu o durată de viață a bateriei de o săptămână ar fi ceva extraordinar! Este vorba atât despre Galaxy Watch 4, cât și de Galaxy Watch 4 Classic.

5ATM înseamnă că dispozitivul rezistă presiunilor echivalente cu o adâncime de până la 50 metri. Rezistă la ploaie, stropiri, duș, înot, plonjări puțin adânci. ATM este prescurtarea de la atmosferă – unitatea internațională pentru presiune.

Sursa de mai sus nu clarifică dacă acest lucru va fi datorat unui mod „de consum redus” sau poate unor caracteristici noi în noile ceasuri Galaxy Watch 4. Dar este un lucru îmbucurător că Samsung lucrează pentru a ne oferi o durată mai bună de viață a bateriei.

Acest lucru este surprinzător, având în vedere că ceasurile Android actuale nu trec de trei zile ca durată de viață a bateriei. Și Apple Watch este foarte departe de această performanță. Această durată nu este fără precedent cu seria Galaxy Watch. Primul model lansat în 2018, oferind până la șase zile durată de viață a bateriei. Cu toate acestea, ar fi o îmbunătățire majoră față de Galaxy Watch 3 de anul trecut.

Un procesor Exynos W920 foarte performant

Recent a apărut și o fișă de specificații a procesorului Samsung Exynos W920 pentru dispozitivele portabile. Acesta este construit cu tehnologia de 5 nm, ceea ce înseamnă că este mai eficient din punct de vedere energetic decât cip-urile smartwatch anterioare.

De asemenea, găsim aceeași memorie RAM de 1,5 GB și stocare de 16 GB și multe altele. În cele din urmă, vom vedea trei senzori de sănătate diferiți, un PPG (photoplethysmography), un ECG și un senzor BIA care sunt utilizați pentru a măsura tensiunea arterială, ritmul cardiac și nivelul de grăsime corporală. Totuși, așteptăm confirmarea de la Samsung pe 11 august.