Seria Galaxy Watch 5: monitorizarea ECG și a tensiunii arteriale pe noi piețe

385
Seria Galaxy Watch 5 monitorizarea ECG
Sursa foto: sammobile.com

Ceasurile inteligente Samsung mai noi au funcția de măsurare a ECG – Electrocardiogramă încorporată. Dar, din diferite considerente, compania sud-coreeană nu activează funcția pe toate piețele din întreaga lume. Similar este cazul celor mai recente smartwatch-uri din seria Galaxy Watch 5.

Zilele trecute Samsung a anunțat că a activat funcția de monitorizare a ECG și a tensiunii arteriale pe modele Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro vândute în Malaezia. Pentru activarea celor două funcții Samsung trebuie să colaboreze cu instituțiile abilitate în domeniul medical din țările unde activează această funcție. Doar după ce Samsung obține toate acreditările necesare în țara respectivă pentru ECG și măsurarea tensiunii arteriale pe seria Galaxy Watch 5 sau alte dispozitive, funcțiile pot fi activate.

Monitorizarea ECG disponibilă pe seria Galaxy Watch 5 în Malaezia

Posesorii de Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro din Malaezia pot folosi acum aplicația Samsung Health Monitor pe smartphone-urile lor pentru a-și verifica ECG și tensiunea arterială. Monitorizarea acestor parametri îi poate ajuta pe utilizatori să diagnosticheze mai devreme problemele legate de inimă. În caz de probleme utilizatorii ceasurilor pot consulta un medic pentru posibile remedii, potrivit SamMobile. Această funcție este disponibilă pe seria Galaxy Watch 5 numai atunci când este asociată cu un smartphone Samsung Galaxy.

Pentru a măsura tensiunea arterială, un utilizator de Galaxy Watch 5 / Galaxy Watch 5 Pro trebuie să configureze aplicația Samsung Health Monitor pe smartphone-ul Galaxy, să se asigure că ceasul se potrivește perfect la încheietura mâinii, să calibreze ceasul cu un dispozitiv dedicat de măsurare a tensiunii arteriale și apoi să folosească caracteristica. Vedeți pe I❤️Samsung cum să configurați ceasurile din seria Galaxy Watch 5!

Hipertensiunea arterială nu provoacă simptome în sine, motiv pentru care este adesea numită „ucigașul tăcut”. Hipertensiunea arterială este factorul de risc numărul unu pentru deces la nivel global, afectând peste 1 miliard de oameni.

Măsurarea ECG este puțin mai simplă. Pur și simplu asociați ceasul inteligent din seria Galaxy Watch 5 cu un smartphone Galaxy. Apoi deschideți aplicația Samsung Health Monitor pe smartwatch și începeți să măsurați ECG prin sprijinirea degetului mâinii opuse pe butonul de sus al smartwatch-ului timp de 30 de secunde.