Seria Galaxy Watch 5 va putea măsura temperatura corpului

659
Seria Galaxy Watch 5 va putea masura temperatura corpului
Sursa Foto: SamMobile.com

Firmware-ul One UI Watch 4.5 beta a fost lansat pentru seria Galaxy Watch 4 la sfârșitul săptămânii trecute. Cu această ocazie am aflat și câteva detalii interesante despre viitoarea serie de ceasuri inteligente Samsung. Este vorba despre seria Galaxy Watch 5 care va fi lansată în luna august alături de viitoarele pliabile Galaxy Z și căștile wireless Galaxy Buds Pro 2.

Zile trecute am scris că nu va exista un model Galaxy Watch 5 Classic. Acest model nu a fost menționat în firmware-ul One UI Watch 4.5 beta. Astfel seria Galaxy Watch 5 va fi compusă din modelul Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro. Sigur că lucrurile se mai pot schimba, dar în acest moment acestea sunt informațiile.

Totuși în lipsa unui model Classic nemenționat în firmware-ul beta, am aflat și lucruri bune despre viitoarea serie Samsung. Pentru a fi într-o notă pozitivă, potrivit SamMobile, Samsung ar putea plănui să aducă capacități de citire a temperaturii corpului la viitoarea serie de ceasuri inteligente.

Măsurarea temperaturii corpului pe seria Galaxy Watch 5

De câteva luni au apărut informații că Samsung va adăuga un senzor de temperatură corporală la seria Galaxy Watch 5. Această informație a fost urmat de alta câteva săptămâni mai târziu. Ea a susținut că Samsung dorește să adauge această tehnologie la dispozitivele sale portabile, dar se confruntă cu probleme cu algoritmul de citire a temperaturii corpului, așa că ar putea fi forțat să amâne funcția până în 2023.

Primul termometru medical real a fost inventat de Sir Thomas Allbut în 1867. Temperatura corpului variază, în funcție de sex, vârstă, ora din zi, nivelul de efort, starea de sănătate, locul în care se face măsurarea, starea de conștiență (treaz, adormit) și emoții.

Acum noi dovezi găsite în firmware-ul beta One UI Watch 4.5 indică faptul că Samsung ar putea aduce această funcție pe Galaxy Watch 5, până la urmă. Testerii beta au descoperti o nouă comutare „temperatura pielii în timpul somnului” în aplicația Samsung Health.

Actuala serie Samsung Galaxy Watch 4 nu are hardware-ul de citire a temperaturii corpului. Asta înseamnă că Samsung lucrează la adăugarea funcției pentru citirea temperaturii corpului la One UI 4.5 pentru modelele viitoare. Dar dacă caracteristica va fi sau nu disponibilă pe Galaxy Watch 5 la lansare este încă neclar.

Samsung ar putea lansa seria Galaxy Watch 5 cu un senzor de temperatură corporală dezactivat. Apoi ar putea activa funcția ulterior printr-o actualizare de firmware. Sau poate că Samsung pune bazele caracteristicii pentru modelele de smartwatch 2023, fără intenții de a aduce această caracteristică pe Galaxy Watch 5.

Numai timpul ne va spune, dar un lucru este clar: Samsung dezvoltă într-adevăr capabilități de citire a temperaturii corpului pentru viitoarele sale ceasuri inteligente. Să sperăm că tehnologia va fi gata la timp pentru lansarea gamei Galaxy Watch 5.