Va exista un Galaxy Watch 6 Pro? Poate că da, poate că nu…

348
Va exista un Samsung Galaxy Watch 6 Pro
Sursa foto: androidauthority.com

Samsung ne-a adus o nouă generație de ceasuri inteligente Samsung la Unpacked 2023. La fel ca în anul anterior, avem două modele noi de care să ne bucurăm. Dar, spre deosebire de seria Galaxy Watch 5, o versiune „Pro” nu a fost printre ele. În schimb, modelul Galaxy Watch 6 a fost însoțit de Galaxy Watch 6 Classic. Compania a preferat să reintroducă brandul „Classic” de acum doi ani decât să scoată un Samsung Galaxy Watch 6 Pro. Acest lucru ridică întrebarea, va exista și un Galaxy Watch 6 Pro?

Credem că va exista un Galaxy Watch 6 Pro sau un Galaxy Watch x Pro în viitor. Există mai mulți factori care sugerează acest lucru, precum și motive întemeiate pentru care nu a fost lansat cu Galaxy Watch 6. În primul rând, Galaxy Watch 5 Pro este un ceas inteligent de top. A fost numit de multe site-uri de specialitate cel mai bun purtabil din 2022 și posibil să dețină în continuare această poziție.

Toate cele de mai jos sunt presupuneri, nu am auzit zvonuri că un Galaxy Watch 6 Pro este în lucru. Dar când luați în considerare toate dovezile se pune întrebarea: de ce nu ar exista un Watch 6 Pro?

Samsung a recunoscut importanța lui Galaxy Watch 5 Pro prin lansarea mai multor actualizări cheie pentru dispozitiv, potrivit AndroidAuthority. Acestea au inclus îmbunătățiri pe care le-au primit și Galaxy Watch 5, cum ar fi urmărirea îmbunătățită a somnului, notificări neregulate ale ritmului cardiac, un nou mod sport Track Run, Samsung Wallet și multe altele. Dar Watch 5 Pro a primit și o bază de date de fișiere GPX, care le permite utilizatorilor să răsfoiască rutele recomandate. Mai mult, Route Workout poate fi folosit pentru alergare și mers pe jos, precum și pentru drumeții și ciclism.

Samsung Galaxy Watch 6 Pro între da și nu

Acest lucru a lăsat companiei Samsung cu spațiu pentru a lansa încă două ceasuri inteligente fără a fi nevoie încă de un upgrade interactiv la Watch 5 Pro. În același timp, Watch 5 Pro are o bază de clienți fideli care au cerut revenirea cadrului fizic rotativ aflat pe Galaxy Watch 4 Classic. Rama fizică rotativă este o caracteristică populară și foarte utilă în multe scenarii. Când luați în considerare toți acești factori, este logic ca modelul „Classic” să revină după doi ani și, prin urmare, am primit un Galaxy Watch 6 Classic.

Pro este un cuvânt cu rădăcină latină care înseamnă pentru. Pro este și forma prescurtată a cuvântului „profesional”, deseori referindu-se la lucruri destinate profesioniștilor. Classic se referă la un standard de excelență, de valoare recunoscută.

Dar toate acestea nu sunt argumente împotriva apariției unui Galaxy Watch 6 Pro. După cum puteți vedea, este chiar invers. Modelul „Classic” și modelul „Pro” vizează utilizatori diferiți. De exemplu: modelul „Pro” este construit pentru acțiune, iar varianta „Classic” subliniază stilul. Există spațiu pe piață pentru ambele linii de ceasuri inteligente. Credem că acest lucru ar funcționa. Astfel Samsung ar putea să aducă generații viitoare de Pro și Classic pentru a captura cotă de piață la ceasurile inteligente. În fond și seriile emblematice au trei modele!

Un alt exemplu ar fi căștile wireless. Samsung a lansat Galaxy Buds și Galaxy Buds Pro și succesorii acestora, alternativ, recunoscând că, chiar dacă cele două modele oferă ceva puțin diferit unul de celălalt, există spațiu pentru a alterna cele două modele pentru cumpărători. Ca să nu mai vorbim că acest lucru reduce nevoia de a proiecta și fabrica o nouă generație în fiecare an.