Galaxy Watch 7 va fi mai avansat decât noile telefoane Samsung

584
Galaxy Watch 7 va fi mai avansat cecat noile telefoane Samsung
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung a lansat în acest an noile ceasuri Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic. Cele două ceasuri Samsung vin cu un număr relativ scăzut de upgrade-uri clare și substanțiale față de seria Galaxy Watch 5 de anul trecut. Deci, dacă nu ați cumpărat un ceas Gaaxy Watch 6 pînă acum, Galaxy Watch 7 de anul viitor are perspective frumoase, conform ultimelor nformații.

În general fiecare nou produs tehnologic se lansează cu noi îmbunătățiri, este un mers înainte care va dura pentru totdeauna. Deci, dacă deții deja un Galaxy Watch 5 sau chiar un Galaxy Watch 4, poate ar fi mai bine să aștepți până în 2024 pentru a trece la un nou ceas Galaxy Watch. Luând în considerare acest zvon, via PhoneArena, ce mai bine ar fi să așteptați seria Galaxy Watch 7 de anul viitor pentru a cumpăra cel mai bun ceas Samsung.

Galaxy Watch 7 mai avansat decât cele mai noi telefoane Galaxy

Da, se pare că Galaxy Watch 7 va primi o îmbunătățire majoră în cel puțin un departament cheie, procesorul. Din acest punct de vedere, viitoarea serie Samsung va fi mai avansată decât seria Galaxy S24. Asta dacă acest zvon se va concretiza. Ar fi absolut uluitor și complet neobișnuit atât pentru companie, cât și pentru industria purtabilelor în general.

În timp ce telefoanele din seria S24 vor folosi procesoare Snapdragon 8 Gen 3 și Exynos 2400 de 4nm (în funcție de regiune), Galaxy Watch 7 (și Watch 7 Classic sau Pro) vor folosi procesoare fabricate cu tehnologia de 3nm. Ar fi pentru prima dată când un ceas Galaxy Watch bate telefoanele Galaxy în materie de procesor. Sigur seria Galaxy S25 va avea un cip de 3 nanometri, dar abia la începutul anului 2025.

Un nanometru, cu simbolul „nm”, este o unitate de lungime în International System of Units (SI) egală cu o miliardime dintr-un metru sau o milionime dintr-un milimetru. Prefixul „nano-” vine din greaca veche unde înseamnă „pitic”.

De ce este acest upgrade atât de important? Procesoarele mai mici tind să fie mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele mai mari. Aceste cipuri lasă și mai mult spațiu liber în jurul lor în interior la un telefon, tabletă sau smartwatch pentru componente noi sau alte lucruri. Acest spațiu este aproape întotdeauna folosit pentru a crește capacitatea bateriei sau pur și simplu pentru a reduce greutatea produsului. Acest lucru se va întâmpla la Galaxy Watch 7. Cipul Exynos W930 din interiorul seriei Galaxy Watch 6 este fabricat cu tehnologia 5nm. Cum am scris mai sus, seria Samsung Galaxy Watch 7 va avea un procesor fabricat cu tehnologia de 3 nanometri. Automat acest cip va fi mai mic, un lucru încurajator pentru o creștere a bateriei, dar nu numai.

Durată de viață mai mare pe viitoarele ceasuri inteligente Samsung

Cea mai mare slăbiciune a ceasurilor inteligente cu Wear OS de până acum este durata de viață a bateriei. Cu Galaxy Watch 7 sperăm la o baterie mai mare în interior în comparație cu Watch 6 și Watch 5. Și dacă procesorul Samsung Exynos de 3 nm, momentan fără nume, de nouă generație reduce și consumul de energie, durata de viață a bateriei pe viitoarele ceasuri Samsung va fi foarte mare.

Merită subliniat că atât Galaxy Watch 6, cât și Watch 5 vin cu procesoare Exynos bazate pe tehnologia de 5nm. Acest lucru face saltul la tehnologia 3nm mult mai notabil, captivant și potențial schimbator de joc în domeniul ceasurilor inteligente.

Momentan, niciunul dintre ceasurile inteligente de pe piață nu oferă o tehnologie atât de avansată de fabricare a cipurilor. De exemplu, Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra au un procesor fabricat cu tehnologia pe 5nm. De asemenea, ultimul Google Pixel Watch are un cip Qualcomm Snapdragon Wear 5100 bazat pe 4nm. Desigur, procesul de fabricație este doar un ingredient al rețetei de valoare a unui cip. Dar nu trebuie să uităm că procesorul este expresia puterii și a atractivității unui smartwatch.