Galaxy Watch Active 2 a fost certificat de Wi-Fi Alliance, are inel tactil

793
Sursa Foto: HDblog.it

Samsung Galaxy Watch Active 2 este cu un pas mai aproape de prezentarea oficială. Zilele trecute viitorul smartwatch Samsung a primit certificarea de la Wi-Fi Alliance. Patru modele de Galaxy Watch Active 2 au fost certificate: SM-R820X, SM-R825X, SM-R830X și SM-R835X.

De obicei apariția literei „X” la terminația numărului de model Samsung indica versiunile demonstrative aflate în teste, ale unui produs. Nu s-au scurs informații suplimentare cu ocazia apariției lui Galaxy Watch Active 2 pe site-ul Wi-Fi Alliance. Mai multe din informațiile despre acest smartwatch Samsung au apărut anterior acestei certificări.

Galaxy Watch Active 2 are standardul militar american MIL-STD-810G

Smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2 are din ce în ce mai puține secrete datorită în mare parte lui Evan Blass. Cunoscut pe Internet prin intermediul contului de Twitter, acesta a adus cele mai multe informații despre ceasul inteligent Samsung.

Watch Active 2 va fi disponibil în două modele, unul cu un diametru de 40 mm și unul de 44 mm. Varianta mai mică va veni în roz iar varianta de 44 mm în negru. Pentru doamne și domni! În fotografiile postate de Evan Blass, preluate și de site-ul italian HDBlog, pe cadranul ceasului apare data de 5 august. Nu știm dacă aceasta va fi data lansării. Samsung mai are obiceiul de a lansa diferite dispozitive, înainte cu câteva zile sau în data lansării unor telefoane emblematice. Va fi ziua de 5 august data lansării? Vom vedea.

MIL-STD-810G, este un standard militar din SUA, utilizat de toate agențiile și departamentele ministerului apărării. MIL-STD-810G precizează condițiile de încercare de mediu ale echipamentelor militare. Produsele care au acest standard sunt folosite de Forțele Aeriene ale Statelor Unite, Armata și Marina americană.

Noutatea principală la Galaxy Watch Active 2 pare să se refere la interacțiunea utilizatorilor cu smartwatch-ul. După ce Samsung a eliminat inelul rotativ, existent pe Samsung Gear S3, din primul Watch Active, se pare că în acest an vom vedea întoarcerea inelului ca sistem de navigare, chiar dacă va fi tactil. Nu se va roti dar va fi un inel tactil. În acest fel, va fi posibil să avem aproximativ același tip de experiență de utilizator oferită de versiunile anterioare ale smartwatch-urilor Samsung, fără a fi nevoie de un element rotativ.

Sticlă Gorilla Glass DX+ pe Galaxy Watch Active

Modelul de 44 mm va avea un display circular Super AMOLED de 1,4 inch, cu rezoluție de 360 x 360. O baterie de 340 mAh și o greutate de 36 de grame pentru versiunea din aluminiu (va fi și o versiune din oțel inoxidabil). Galaxy Watch Active 2 de 40 mm va avea un ecran de 1,2 inch cu aceeași rezoluție, o baterie de 247 mAh și o greutate de 31 de grame. Ambele smartwatch-uri utilizează sticlă Gorilla Glass DX+ și au certificare militară MIL-STD-810G.

Procesorul Samsung Exynos 9110, 4 GB de memorie internă și 768 MB de RAM pentru varianta Bluetooth și 1,5 GB pentru LTE (numai pentru modelul cu o carcasă din oțel). În ceea ce privește conectivitatea Bluetooth, cu Galaxy Watch Active 2 face un important pas înainte, grație trecerii la versiunea Bluetooth 5.0.