Veteranul Samsung Galaxy Watch primește o actualizare surpriză

182
Samsung-Galaxy-Watch
Sursă foto: Samsung

Samsung nu se dezminte în privința actualizărilor lansate pe dispozitivele sale noi sau vechi după ce ani de zile astfel de actualizări au fost destul de haotice. Nu contează că este vorba despre telefoane, tablete sau ceasuri inteligente, Samsung are în vedere multe din cele care mai sunt disponibile pe piață. Acum compania a lansat o nouă actualizare de software pentru ceasul său inteligent vechi de cinci ani, Samsung Galaxy Watch.

Nu știm dacă este neapărat surprinzător faptul că firma sud-coreeană își susține dispozitivele portabile chiar și la cinci ani de la lansarea dispozitivului. Acest lucru se vede rar la alte mărci producătoare de ceasuri inteligente. În urmă cu ceva timp, Samsung a implementat o politică de actualizare de patru ani de noi versiuni Android și cinci ani de actualizări de securitate. Ceea ce nu știam este că gigantul coreean urma să aplice un măsură similară cu ceasurile sale inteligente.

Actualizare pentru Samsung Galaxy Watch, nu primește funcții noi

În 2021, când Samsung a trecut de la Tizen la Wear OS, compania s-a angajat să ofere actualizări pentru platforma mai veche timp de cel puțin trei ani de la momentul lansării ceasului respectiv. Astfel, din punct de vedere tehnic, Galaxy Watch din 2018 nu mai trebuia să primească actualizări în ultimii doi ani.

Galaxy Watch primește o actualizare de software pentru o precizie îmbunătățită de urmărire a sănătății. Cea mai recentă actualizare de software pentru Galaxy Watch aduce versiunea de firmware R810XXU1GWE2. Conform jurnalului de modificări, noua actualizare îmbunătățește performanța senzorilor de pe ceas, deși nu oferă detalii specifice despre aceste îmbunătățiri. Acest lucru va îmbunătăți acuratețea activității și a urmăririi sănătății pe Galaxy Watch. Potrivit SamMobile, nu au fost adăugate funcții noi cu noua actualizare.

Elveția are mai multe vârfuri muntoase înalte decât orice altă țară din Europa. Are 48 de vârfuri muntoase care sunt peste 4.000 de metri, cel mai înalt fiind Dufourspitze, situat în masivul Monte Rosa, cu o înălțime de 4.634 metri.

Este o actualizare de 34,40MB și a debutat inițial în Elveția apoi în alte câteva țări din Europa. Actualizarea ar putea ajunge și în alte țări în următoarele zile. Samsung Galaxy Watch a fost lansat la jumătatea anului 2018 cu sistemul de operare Tizen OS 4 la bord. Ulterior a primit mai multe actualizări ale sistemului de operare până la Tizen OS 5.5. Ultima actualizare software a fost în Noiembrie 2021, acum un an și jumătate.

Dacă aveți un Samsung Galaxy Watch verificați dacă această actualizare a sosit prin aplicația Galaxy Wearables de pe smartphone. Apăsați pe butonul Setări ceas, mergeți la Actualizare software ceas și atingeți Descărcare și instalare.