Viitorul Samsung Galaxy Watch va fi primul model cu o carcasă din titan

714
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung lucrează la reînnoirea ofertei de smartwatch-uri. Gigantul tech are deja un nou exponent al liniei Galaxy Watch care este descris de zvonuri drept adevăratul moștenitor al primului Galaxy Watch cu ramă rotativă. Galaxy Watch Active și Galaxy Active 2 prezentate anul trecut nu au fost considerate înlocuitori, ci mai degrabă alternative.

Smartwatch-ul revine la discuții după răspândirea de noi zvonuri care au în vedere ipoteza lansării produsului în două versiuni. Vor fi două dimensiuni: SM-R840 și SM-R850, conform HDBlog. Detalii despre cât măsoară fiecare dimensiune în parte nu sunt momentan cunoscute. Vă reamintim că originalul Samsung Galaxy Watch este disponibil în dimensiuni de 42 și 46mm. Există un alt detaliu și mai demn de remarcat: acesta va fi primul ceas inteligent al producătorului sud-coreean cu o carcasă din titan.

Și Apple folosește titan pentru carcasa seriei Apple Watch Serie 5

Dacă zvonul se va dovedi adevărat, planul Samsung de a ridica rezistența ceasului său va fi un pas uriaș înainte. Compania sud-coreeană a folosit deja materiale precum aluminiu și oțel inoxidabil pentru corpul modelelor anterioare. Și compania americană Apple a folosit titanul pentru carcasa ceasurilor sale de a cincea generație.

Titanul este un metal foarte rezistent și, de asemenea, scump. De exemplu Apple Watch Series 5 cu carcasă din aluminiu pornește de la 459 euro, cel cu carcasă din titan de la 859 euro. Un Galaxy Watch cu carcasă din titan nu va fi vândut la prețuri rezonabile, motiv pentru care este plauzibil ca această versiune de lux să fie însoțită de alte modele din metalele folosite anterior, probabil inox.

Titanul este un metal de culoare argintie, dur, lucios și rezistent la coroziune. Este al nouălea cel mai răspândit element, alcătuind 0,6% din scoarța terestră. A fost descoperit William Gregor în 1791 și numit de Martin Heinrich Klaproth după Titanii din mitologia greacă.

Deocamdată nu există confirmări cu privire la data lansării. Dar poate coincide cu cea programată pentru noile smartphone-uri Galaxy Note și Galaxy Fold 2 – de exemplu. Denumirea comercială a produsului nu este chiar clară: Samsung ar putea alege să continue linia Watch Active cu un al treilea model (Galaxy Watch Active 3) sau pur și simplu să-l numească Galaxy Watch 2.

După acest pas la carcasă din titan pentru Galaxy Watch, nu este exclus ca Samsung să lanseze și smartphone-uri high-end cu o astfel de carcasă. Ceia ce acum pare de domeniul incredibilului, referitor la o carcasă de titan pentru smartphone, poate deveni realitate în viitor.