Un viitor Galaxy Watch ar putea avea un proiector încorporat

160
Galaxy Watch cu proiector incorporat
Sursa foto: via trustedreviews.com

Un viitor Samsung Galaxy Watch ar putea avea un proiector încorporat, conform unui brevet proaspăt depus de Samsung. Compania coreeană continua să adauge ceasurilor sale inteligente tot mai multe funcții și utilizări în fiecare an. În acest fel ceasurile Samsung concurează de la egal la egal cu cele ale producătorului american de mere.

Potrivit Trustedreviews, gigantul tehnologic sud-coreean a depus o cerere de brevet pentru un așa-numit „dispozitiv electronic purtabil, inclusiv sistem de proiecție” la începutul acestei luni. O schiță care dezvăluie modul în care un mic proiector de pe partea laterală a ceasului afișează informații pe dosul mâinii, a însoțit cererea de brevet. Ipoteticul ceas Samsung nu seamănă cu actualele modele din seria Samsung Galaxy Watch 5.

Posibil un proiector cu LED-uri pe un viitor ceas Galaxy Watch

Acest lucru ar putea pur și simplu arăta mai multe informații decât apar în mod normal pe ecranul principal. De asemenea, vor fi informații diferite de cele care apar permanent pe ecranul ceasului inteligent. Oricare ar fi cazul, scopul principal aici este ca ceasul să proiecteze o „zonă de afișare mai mare decât aria de afișare a unui ecran, pe o parte a corpului care poartă un astfel de dispozitiv”.

Sursă foto: via USPTO

Schițele (desenele) care însoțesc cererea de brevet depusă la USPTO arată, de asemenea, un număr de lentile și LED-uri aliniate pe două rânduri și dispuse într-un anumit unghi care permit o proiecție nedistorsionată a imaginii prin proiectorul încorporat al ceasului. Proiectorul în sine ar avea două rânduri de LED-uri și lentile, ambele configurate într-un arc.

USPTO – United States Patent and Trademark Office este o agenție din cadrul Departamentului de Comerț al SUA. Printre directorii USPTO a fost și Andrei Iancu (2018-2021), născut în 1968 la București și emigrat în SUA la 12 ani.

LED-urile se pot înclina în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic. De asemenea, își pot regla luminozitatea individual pentru a obține o imagine stabilă, indiferent de poziția încheieturii mâinii. Datorită acestui aranjament, imaginea va putea fi afișată într-o gamă de unghiuri, corectând o suprafață de proiecție neuniformă. Ar trebui să rezulte o imagine super clară transmisă pe dosul mâinii.

Ca întotdeauna în cazul unor de cereri de brevet, nu înseamnă că un astfel de Galaxy Watch va apărea imediat pe piață. Cu toate acestea, cu siguranță am putea vedea un astfel de ceas între modelele viitoare Samsung. Dar, momentan suntem nedumeriți dacă acest proiector nu va afecta prea tare durata de viață a bateriei.