Un viitor Samsung Galaxy Watch Ultra poate avea un ecran Micro-LED

255
Un viitor Samsung Galaxy Watch Ultra poate avea un ecran Micro-LED
Sursa foto: nextpit.com

Au fost foarte multe zvonuri că Apple își va echipa ceasul Watch Ultra din 2024 cu ecran Micro-LED. Aceste ecrane vor fi produse de Samsung Display, la fel ca ecranele OLED aflate în ultimele generații de telefoane iPhone. Dar, pe lângă Apple, Samsung este un alt brand important care lucrează la un Galaxy Watch Ultra cu aceeași tehnologie.

Acest lucru este sugerat de un comunicat de presă Samsung pentru lansarea globală a televizoarelor sale Micro-LED în acest an. Compania își confirmă planul de a adopta tehnologia inovatoare la alți factori de formă, inclusiv ecrane de semnalizare și ceasuri inteligente, pe lângă televizoare. Cu toate acestea, Samsung nu a oferit o cronologie cu privire la momentul în care se va întâmpla acest lucru.

Galaxy Watch Ultra sau Galaxy Watch 7 Ultra?

Dar, conform leakerului Tech_Reve, citat de Nexpit, Samsung ar putea numi primul ceas inteligent echipat cu ecran Micro-LED – Galaxy Watch Ultra. Acest lucru coincide cu strategia de portofoliu de produse a companiei, Ultra fiind oferta premium din seria Galaxy S. De exemplu: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22 Ultra și Galaxy S23 Ultra. Având în vedere concurența strânsă cu Apple, Galaxy Watch Ultra îl va avea ca rival pe Apple Watch Ultra.

În cursul acestui an au mai fost informații că Galaxy Watch 7 ar putea fi primul cu un ecran micro-LED. Dar, odată cu dezvoltarea actuală, se pare că tehnologia va fi rezervată mai întâi pentru modelul Ultra iar ceasurile inteligente Samsung non-Ultra vor continua să folosească ecrane OLED așa cum au Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic.

Nivelul luminanță indică cât de multă putere luminoasă poate fi detectată de ochiul uman care privește o anumită suprafață dintr-un anumit unghi de vedere. Candela pe metru pătrat (simbol: cd/m²) este unitatea de luminanță în SI.

Un ecran Micro-LED are numeroase avantaje față de ecranele convenționale OLED și LED. De exemplu, permit un design mai subțire în smartphone-uri și tablete. Afișajul prezintă o calitate mult mai bună a imaginii, cu o luminanță mai mare și un contrast mai profund. Ceasurile echipate cu ecran Micro-LED vor avea și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Afișajul Micro-LED este foarte subțire 50 μm (micrometri), elementele RCG sunt realizate din elemente anorganice, eliminând orice probleme de ardere, menținând în același timp calitatea timp de peste 100.000 de ore. Aceste afișaje oferă un raport de contrast excepțional în timp ce emit lumină la luminozitate maximă. Singurul dezavantaj în acest moment este prețul de fabricație considerabil mai scump în acest moment.