Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

432
Urmatorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS in loc de Tizen
Sursa Foto: via xda-developers.com

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”. Au trecut câțiva ani de când Samsung a lansat un ceas inteligent care rulează Android. A fost în 2014, când Samsung a lansat un Gear Live echipat cu Android Wear de la Google (acum cunoscut sub numele de Wear OS). De atunci, compania și-a folosit platforma internă Tizen pentru dispozitivele wearables. Acum un viitor Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen, conform mai multor informații.

Reputatul insider Samsung Ice Universe a scris recent că un viitor ceas de la Samsung va folosi sistemul de operare Android, nu Tizen. Presupunem că acest lucru înseamnă că dispozitivul purtabil va rula sistemul de operare Wear OS. În același timp, este posibil ca dispozitivul să conțină propria interfață de utilizare a Samsung bazată pe Android. Tweet-ul de la Universe Ice nu dezvăluie prea multe informații, așa că trebuie să speculăm despre planurile Samsung.

Samsung Galaxy Watch cu Wear OS

Dacă informația este adevărată, ar fi un impuls uriaș pentru Wear OS, care a cam scăzut în ultimii ani. Astfel de informații au mai fost în ultimul timp și se pot adeveri. Trecerea la Wear OS (Operating System) a companiei Samsung pentru ceasurile inteligente ar putea ajuta la revigora platforma Wear OS și ar oferi utilizatorilor Android o alternativă la Apple Watch. În acest moment, există doar câteva companii care mai merg pe Wear OS.

Întrebarea este: De ce Samsung ar trece la Android când Tizen a evoluat într-o platformă purtabilă atât de bună? Din toate punctele de vedere, experiența Tizen este superioară Wear OS, deci acest lucru pare aproape ca o retrogradare. Nu suntem în măsură să răspundem la această întrebare, dar sperăm să primim răspunsuri în curând.

XDA-Developers este deținut compania JB Online Media cu sediul în SUA. Este un site ce se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Este o sursă permanentă de știri privind sistemul Android și telefoanele mobile.

Conform XDA-Developers, Samsung lucrează la două noi dispozitive portabile (SM-R86x și SM-R87X). Am scris și noi de acest lucru. Se speculează că dispozitivele vor intra în linia de produse Galaxy Watch Active, cu o lansare așteptată cândva în această vară. Dincolo de numerele de model informațiile despre cele două ceasuri inteligente sunt încă un mister. Dar, totuși ar putea fi lansate cu Wear OS.

„Merlot” nume de cod intern pentru un viitor ceas Samsung

Un dezvoltator XDA a căutat recent o versiune cod sursă de kernel pentru Exynos Samsung Galaxy S20 (SM-G980F) unde a descoperit un nou dispozitiv numit „Merlot” în driverul Wi-Fi. „Merlot” este menționat alături de „Wear OS”. Acest lucru poate sugera că acest dispozitiv rulează sistemul de operare Android Google pentru ceasuri inteligente.

Se așteaptă ca dispozitivul să utilizeze combinația Bluetooth / Wi-Fi și este menționat în altă parte în codul sursă al kernelului alături de alte dispozitive Samsung, inclusiv Galaxy Tab A7 LTE și Galaxy Watch 3. Din păcate, nu există alte referințe la „Merlot”, fie în codul sursă de nucleu, fie în firmware-ul One UI 3.1.