Acasă Stiri Galaxy X, un brevet arată modul în care smartphone-ul pliabil va funcționa

Galaxy X, un brevet arată modul în care smartphone-ul pliabil va funcționa

Au existat numeroase informații despre smartphone-ul pliabil al firmei Samsung, denumit în mod obișnuit Galaxy X. Compania este așteptată să lanseze acest telefon la un moment dat în anul viitor. Nu a apărut niciodată în media nici o imagine despre cum ar putea să arate interfața de utilizator a smartphone-ului pliabil.

O aplicație de brevet de la Samsung ne oferă posibilitatea să vedem prima dată această  interfață. Brevetul include capturi de ecran ale unei interfețe cu ecran dublu, posibil preluate dintr-un prototip al lui Samsung Galaxy X. Descoperim modul în care Samsung se gândește să organizeze interfața și caracteristicile acestui ecran pliabil. Ecranul se îndoaie pe jumătate la mijloc și fiecare secțiune poate conține un ecran de pornire diferit sau meniuri în modul portret sau peisaj. Brevetul merge mai departe și oferă câteva exemple concrete de utilizare.

Cu titlul „Dispozitiv electronic care cuprinde un afișaj multiplu și o metodă pentru controlul acestuia„, brevetul ne dă o idee asupra utilizării unui dispozitiv cu două afișaje separate.

Interfața de utilizator în sine pare a fi similară cu a lui Samsung Galaxy S6 și Galaxy S7. Imaginile de ecran arată că este posibil să existe aplicații și chiar un meniu de aplicații recente pe fiecare afișaj.

Această interfață sugerează că smartphone-ul pliabil va avea două panouri separate în locul unui panou de afișare continuu. În acest caz, Galaxy X ar putea arăta similar cu smartphone-ul foldabil Axon M lansat recent de ZTE.

ZTE Corporation este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Shenzhen, China, fondată în 1985. ZTE este unul dintre cei mai mari cinci producători de smartphone-uri de pe piața internă din China.

Ecranul poate afișa două pagini diferite sau se poate comporta ca un singur ecran. O captură a brevetului arată, de asemenea, funcționarea aplicației pentru contacte: astfel, va fi posibilă afișarea listei de contacte pe un ecran în timp ce se consultă un anumit contact pe celălalt ecran.

Samsung a înaintat acest brevet în 2016. Este de la sine înțeles că, dacă acest dispozitiv este lansat anul viitor, interfața cu utilizatorul va fi mult mai în concordanță cu cea pe care o găsim pe Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8.

Cu toate acestea, încă nu există nici o informație de la Samsung despre momentul în care intenționează să lanseze acest dispozitiv. Dar ne amintim că CEO-ul Samsung a vorbit nu demult despre o lansare a lui Galaxy X în 2018.

SourceSamMobile

Stiri

Galaxy Watch Active 2: performanțe GPS îmbunătățite cu o nouă actualizare

Samsung a îmbunătățit în mod constant după lansare ceasul său inteligent Galaxy Watch Active 2 cu actualizări de software. Cu câteva luni...

Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda...

Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut...

Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA...

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...