Samsung și-a prezentat săptămâna trecută prototipul de smartphone pliabil. În timp ce zvonurile despre acesta se tot intensifică, un canal YouTube numit „Concept Creator”, a publicat un concept video cu Galaxy X/F. Conceptul video, preluat de pe site-ul AndroidHeadlines, este interesant și îl puteți vedea pe pagina noastă în acest articol.

Acest concept de smartphone are două camere aliniate vertical pe spate. Sub acestea veți observa un bliț cu LED-uri și alți senzori, probabil un senzor al ritmului cardiac. Telefonul în sine este fabricat din metal și sticlă și are două afișaje, exact cum a fost gândit de Samsung. Un afișaj exterior mai mic pe partea din față și un panou uriaș când smartphone-ul este deschis. Balamaua se află în partea stângă a telefonului, când este pliat, în timp ce butoanele Power / Lock, Volume Up și Volume Down se află în dreapta.

Când este deschis, telefonul nu are margini, cel puțin telefonul imaginat de designerul care a creat videoclipul. În principiu obțineți un ecran mare de tip tabletă când deschideți dispozitivul. Când este pliat, există niște rame pe laturi, deasupra și dedesubtul afișajului, rame vizibile. Aceasta este mai mult sau mai puțin toate informațiile pe care le vedem în clipul video. Vă reamintim, acesta este doar un concept, desigur, motiv pentru care nu avem specificații sau ceva de genul acesta. Acest concept se bazează pe zvonurile și scurgerile de informații apărute până acum. Totuși, într-o anumită măsură și designerul a dat frâu liber imaginației pentru a concepe acest dispozitiv.

Samsung Galaxy X/F este confirmat pentru anul viitor

Samsung a confirmat deja că smartphone-ul său pliabil va veni anul viitor. Compania a prezentat la SDC 2018, un prototip de care are atașat afișajul său pliabil și a demonstrat modul în care tehnologia va funcționa. Nu știm dacă acesta este hardware-ul final al telefonului pliabil Galaxy X. Ramele erau parcă prea groase, dar este posibil ca Samsung să le mai subțieze până la lansare.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]LG Electronics este o companie multinațională sud-coreeană cu sediul în Seul, Coreea de Sud. A fost fondată în 1958 ca GoldStar, în februarie 1995 a devenit Lucky-Goldstar și apoi în cele din urmă LG Electronics. Are peste 82.000 de angajați în 119 filiale din întreaga lume.[/vc_message]

Numele final nu a fost dezvăluit. Se zvonește a fi numită Galaxy F, deoarece „F” înseamnă „Foldable”, dar poate fi numit la fel de bine Galaxy X. Smartphone-ul va avea un afișaj OLED intern de 7,3 inch, în timp ce unul extern va măsura 4,6 inch.

Telefonul este așteptat cu stocare internă de 512 GB și va fi livrat împreună cu noua  interfață „One UI” de la Samsung. Zvonurile despre prețul lui Galaxy X variază între 1.500 și 2.000 de dolari, deci va fi destul de scump.

Samsung este de așteptat să lanseze acest smartphone pliabil anul viitor în primul trimestru. În plus față de Samsung, companiile LG Electronics și Huawei sunt așteptate să lanseze telefoanele lor pliabile în 2019. Smartphone-urile pliabile sunt, de fapt, un concept interesant, dar rămâne de văzut cât de utile vor fi. Dacă smartphone-ul Galaxy X/F vine cu un preț de 2.000 de dolari, probabil prea puțini utilizatori vor fi interesați de el.