Smartphone-ul pliabil Galaxy X va fi lansat cu asistentul Bixby 3.0

845
Bixby spaniola din America Latină
Sursa foto: Samsung

Samsung Bixby Developer Day, Ziua lui Bixby, a avut loc la hotelul InterContinental Seoul Coex în Coreea de Sud. La Bixby Developer Day de la Seul au participat și dezvoltatori locali care au dezvoltat programe pentru Bixby. Cel mai așteptat smartphone, Galaxy X va fi livrat împreună cu Bixby 3.0, potrivit unui director Samsung.

Bixby a debutat pe piață cu smartphone-urile Galaxy S8 și S8+ în martie 2017. Asistentul inteligent Samsung nu a evoluat la nivelul așteptat de compania sud-coreeană. Bixby a fost răspunsul Samsung pentru Alexa, Google Assistant, Siri și Cortana dar, nu s-a ridicat la nivelul lor. Acum Bixby dispune de mai multe îmbunătățiri precum procesarea limbajului natural sau conștientizarea contextuală. Totuși asistentul Samsung mai are mult de învățat iar utilizatorii nu sunt mulțumiți de el, potrivit SamMobile. Versiunea Bixby 2.0 este în acest moment pe Samsung Galaxy Note 9.

Samsung Developer Conference 2018 a fost locul în care Samsung a dezvăluit o mare parte din ceea ce vrea de la Bixby. Bixby Developer Studio și Bixby Marketplace fiind anunțurile cele mai notabile. În plus, Samsung permite acum dezvoltatorilor terți să creeze noi caracteristici pentru asistentul său virtual. Apoi Samsung le va distribui pe piață.

Telefonul inteligent pliabil va avea Bixby 3.0

Eui-Suk Chung conduce cercetarea și dezvoltarea de software la Samsung Mobile. El este responsabil pentru dezvoltarea lui Bixby. La Bixby Developer Day, Eui-Suk Chung a menționat că Samsung se pregătește să livreze pe Bixby 3.0 cu smartphone-ul pliabil Galaxy X. „Noul Bixby aflat în prezent în curs de desfășurare va fi prezent în smartphone-ul pliabil„. A spus Chung, adăugând că Samsung nu a decis încă dacă va fi numit Bixby 3.0. El nu a oferit multe detalii despre următorul Bixby, ci doar că va fi o platformă modernizată cu mai multe capabilități.

Ne amintim că în Coreea de Sud și Uniunea Europeană, Samsung a depus cereri de marcă și pentru numele Kestra. Ar putea fi corespondentul feminin a lui Bixby, dar despre Kestra nu mai știm nimic. Numele Bixby și Kestra sunt asociate în mod direct sau indirect, cu Star Trek.

Numele Bixby este asociat cu Star Trek, Jerome Bixby a fost scriitor american de science-fiction. A scris mai multe episoade din celebrul serial Star Trek. Kestra Troi a fost o fată, jumătate om, jumătate betazoidiană, născut în anul 2330 la Lwaxana.

Anul acesta este unul important pentru Samsung, am reușit să instalăm noul Bixby pe smartphone-ul Galaxy Note 9. Începând cu acest an, intenționăm să transformăm asistentul Bixby într-o platformă deschisă „. A mai spus Eui-Suk Chung.

Samsung intenționează să instaleze pe Bixby în toate produsele sale până în 2020. Este vorba de smartphone-uri, smartwatch-uri sau tablete dar și de televizoare, frigidere, mașini de spălat și alte electronice de consum. Samsung produce anual peste jumătate de milion de produse electronice.

Telefonul pliabil Galaxy X/F cu Bixby 3.0, momentan nume de conjunctură pentru ambele, ar putea fi o surpriză plăcută. În primul rând ca noutate, prin modul pliabil de abordare și apoi ne așteptăm la multe noutăți tehnologice de ultimă generație.