Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

571
Galaxy Xcover 5 confirmat cu Dual SIM aproape de lansare
Sursa Foto: via SamMobile.com

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover 5 și ar putea fi și primul din această serie ce va avea conectivitate 5G. Rămâne de văzut dacă acesta va fi într-adevăr cazul, dar deocamdată, varianta 4G pare să fie pregătită pentru lansarea pe piață.

La fel ca orice alt telefon care se pregătește pentru a da piept cu viața reală și Galaxy Xcover 5 are de trecut niște etape. Va trebui să treacă pe la mai multe agenții de certificare înainte de a putea fi comercializat. Zilele trecute Galaxy Xcover 5 a fost certificat de Bluetooth, de unde am aflat că dispozitivul acceptă Bluetooth 5.

Samsung Galaxy Xcover 5 cu MIL-STD-810G

Două variante ale acestui telefon au fost aprobate de Bluetooth SIG. Există un Samsung Galaxy Xcover 5 standard cu 4G ce are numărul de model SM-G525F. In același timp există și o variantă dual-SIM cu numărul de model SM-G525F_DS. Agenția de reglementare Bluetooth nu a dezvăluit alte specificații, dar scurgerile anterioare ne-au oferit o imagine bună a ceea ce următorul telefon robust va avea de oferit clienților.

A trecut puțin peste un an de când Samsung Galaxy Xcover Pro a fost lansat. Noile modele nu sunt o continuare a modelului Pro. Galaxy Xcover 5 va fi continuarea modelului Samsung Galaxy Xcover 4s lansat în 2019, conform SamMobile. Cu toate acestea, Samsung păstrează tăcerea cu privire la planurile sale de lansare pentru Xcover 5. Totuși mai multe informații din ultima vreme despre Xcover 5 spun că telefonul ar putea fi foarte aproape de lansare.

MIL-STD-810G este un standard militar din SUA. Este folosit pentru testarea echipamentelor și dispozitivelor militare de către US Air Force, US Army și US Navy. Deși special pentru aplicații militare, standardul este folosit și pentru produse comerciale.

Din informațiile precedente știm că Xcover 5 va avea un ecran LCD cu diagonala de 5,3 inch (13,97 centimetri). Va avea o stocare de 64GB, slot pentru card micro-SD și o baterie de 3.000mAh care se poate înlocui. Bateria se va putea încărca rapid cu 15W printr-un port USB-C.

Se spune că Samsung Galaxy Xcover 5 are o singură cameră de 16MP la spate și o cameră selfie de 5MP. Smartphone-ul robust Samsung va avea și un cip NFC la bord. Acesta va fi rezistent la apă și praf IP68, va avea o certificare MIL-STD-810G și se estimează că va costa în jur de 300 de euro.