Samsung lucrează la Galaxy Xcover 5, posibil cu o conectivitate 5G

783
Sursa Foto: via heise.de

Seria Galaxy Xcover a companiei Samsung este foarte apreciată de utilizatori datorită telefoanelor foarte rezistente. În permanență Samsung lansează noi smartphone și din această serie, chiar dacă uneori cu oarecare întârziere. Acum avem informații că Samsung dezvoltă un nou dispozitiv din seria robustă și bugetară Xcover.

Numele noului smartphone este Samsung Galaxy Xcover 5 și poate fi primul din serie cu o conexiune 5G. Pentru Samsung vor fi luni încărcate din nou, la sfârșitul anului 2020 și la începutul anului 2021. Pe lângă seria Samsung Galaxy S21, sunt de așteptat și noi dispozitive din seria Galaxy A. Este vorba în primul rând despre Galaxy A32, Galaxy A52 și Galaxy A72, de exemplu, dar mai pot fi și alte surprize. Dar asta nu este totul. Samsung are în lucru și un nou telefon robust din seria Xcover.

Samsung Galaxy Xcover 5 cu o conexiune 5G

Din informațiile care ne-au ajuns prin intermediul Galaxy Club, aflăm că Samsung lucrează la un dispozitiv care este denumit în prezent Galaxy Xcover 5. Dispozitivul poartă – bănuim – numărul de modelul SM-G501B. Dacă acesta este într-adevăr numărul corect al modelului, atunci se poate deduce că dispozitivul are conectivitate 5G. Orice versiune 4G trebuie să poarte numărul de model SM-G500F.

O referință timpurie a browserului arată că dispozitivul rulează pe Android 11 și are un raport de aspect de 20: 9. Noul Xcover 5 se va alătura seriei care s-a încheiat cu Xcover 4S în 2019. La începutul acestui an a apărut și un Galaxy Xcover Pro – un dispozitiv robust într-o gamă de preț ceva mai mare. Dacă Galaxy Xcover 5 este în conformitate cu Xcover 4S în ceea ce privește prețul, dispozitivul va fi mult mai ieftin decât Xcover Pro. Și asta în ciuda presupusei conectivități 5G.

Primul Galaxy Xcover (GT-S5690) a fost anunțat și lansat de Samsung în august 2011. Galaxy Xcover 2 a fost lansat de Samsung în 2013, după Xcover 3 în 2015, a urmat în 2017 Xcover 4. Seria Xcover se caracterizează prin rezistență ridicată la medii extrem de dure.

Deocamdată putem spune că dezvoltarea este încă destul de timpurie. Mai multe detalii vor apărea, fără îndoială, în următoarele luni. Viitoarele informații ne vor spune, sau nu, dacă Galaxy Xcover 5 și SM-G501B sunt unul și același dispozitiv. Nu credem că Samsung va confirma ceva despre acest lucru, de obicei nu face așa ceva.

Ne așteptăm la un smartphone Samsung cu durabilitate și fiabilitate mare și certificat cu standardul militar american MIL-STD-810G pentru rezistența șocuri și temperaturi extreme. Sigur va avea și certificare pentru protecție la apă și praf IP68. Cu acestea poate rezista la căderi, șocuri, vibrații, temperaturi extreme, ploaie și praf.