Samsung a lansat Galaxy S23 și Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition

259
Galaxy S23 si Galaxy XCover6 Pro Tactical Edition
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și-a extins portofoliul de dispozitive Tactical Edition cu două smartphone-uri noi – Galaxy S23 Tactical Edition și Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition. Ambele sunt smartphone-uri robuste, destinate personalului militar și altora cu un profil de muncă similar. Cele două smartphone-uri împărtășesc specificațiile cu versiunile lor standard, dar vin cu multe caracteristici suplimentare care le fac potrivite pentru utilizare într-un mediu tactic.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition este certificat MIL-STD-810H, permițându-i să reziste la altitudini extreme, temperaturi, vibrații și umiditate. Galaxy S23 Tactical Edition este clasificat IP68 și vine într-o carcasă robustă de calitate militară, care poate fi montată pe piept sau purtată pe antebraț. Ambele smartphone-uri au, de asemenea, un mod de vedere pe timp de noapte pentru a se potrivi utilizării cu dispozitive optice de vedere pe timp de noapte. În plus, au sensibilitate la atingere automată care vă permite să operați telefoanele cu mănuși, în timp ce ecranul de blocare cu rotire automată facilitează utilizarea cu suporturi rabatabile pentru piept.

Galaxy S23 Tactical Edition și Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition

Galaxy S23 și Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition acceptă GPS extern pentru date exacte de locație de pe teren. Ambele se pot conecta la fluxurile de date transmise de drone și telemetre laser pentru a crește eficiența misiunilor, potrivit GSMArena. Vorbind despre capacitățile de comunicare, ambele dispozitive tactice au drivere special concepute pentru a suporta protocoale tactice radio și dispozitive de misiune și, de asemenea, acceptă capabilități celulare convenționale, inclusiv LTE, CBRS, Bluetooth și Wi-Fi.

Citizens Broadband Radio Service (CBRS) este o bandă de 150 MHz din banda de 3,5 GHz în SUA. Unele părți ale benzii sunt rezervate pentru guvernul SUA pentru a limita interferențele cu sistemele radar ale US Navy și comunicațiile aeronavelor.

Telefoanele au un mod Stealth care dezactivează LTE și e-911 și toate transmisiile RF – inclusiv GPS – de la nivel hardware. În acest fel permit operatorilor să aibă comunicații sigure, complet off-grid. Iluminarea poate fi, de asemenea, activată și oprită pe dispozitive atunci când se poartă dispozitive de vedere pe timp de noapte.

În ceea ce privește software-ul, Samsung Galaxy S23 Tactical Edition și Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition rulează One UI 5.1, bazat pe Android 13. Ambele au Android Team Awareness Kit (ATAK) și Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit (BATDOK). ATAK îmbunătățește conștientizarea situației în timp real pentru operatori prin cartografiere, mesagerie și geo-fencing. În același timp, BATDOK adună și difuzează informații în timp real despre întâlnirea pacienților.

Securitate pe mai multe niveluri

Deoarece vorbim de smartphone-uri ediție tactică, trebuie luată în considerare și securitatea cibernetică la nivel hardware. Samsung Galaxy S23 Tactical Edition și Samsung Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition sunt protejate de Samsung Knox Security. Aceasta este o platformă de securitate la nivel de apărare încorporată în dispozitivele mobile Samsung.

Cele două telefoane îndeplinesc reglementările riguroase ale industriei, inclusiv Lista de componente pentru soluții comerciale clasificate (CSfC) a NSA. În acest fel permit personalului militar în serviciu activ și civil să acceseze în siguranță informații clasificate. Samsung Galaxy S23 Tactical Edition și Samsung Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition acceptă Dual VPN. Astfel permite utilizarea a două conexiuni VPN pentru tunelarea interioară și exterioară a datelor în tranzit. În plus, Knox Dual Data at Rest (DualDAR) protejează datele clasificate până la Top Secret. Acestea pot fi stocate pe dispozitivele cu două straturi de criptare, chiar și atunci când sunt oprite sau neautentificate. De asemenea, puteți accepta și înregistra automat apeluri în modul difuzor și puteți preveni apelurile efectuate dacă doriți.

Samsung Galaxy S23 Tactical Edition vine cu 8 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare. Samsung Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition are 6 GB RAM și 128 GB stocare la bord. Prețul acestor smartphone-uri este necunoscut, deoarece nu sunt disponibile pentru cumpărătorii obișnuiți și vor fi vândute doar operatorilor militari.