Ce este și ce face Samsung Knox Security?

393
Samsung Knox Security
Sursa foto: via trustedreviews.com

Telefoanele inteligente, tabletele și dispozitivele purtabile Samsung au un as în mânecă. Este vorba despre Samsung Knox Security, un sistem de securitate cu mai multe straturi care vă ajută să vă păstrați datele private. Problema este că Samsung nu scoate în evidență deloc cât de impresionantă este această tehnologie și de ce este importantă pentru consumatori.

Deci, ce este Samsung Knox Security? Samsung Knox este protecția de securitate inclusă în multe smartphone-uri, tablete și chiar smartwatch-uri Samsung, cu scopul de a vă proteja datele împotriva atacurilor și hackerilor. Acest lucru se face în mai multe moduri și depinde parțial de dispozitivul Samsung pe care îl utilizați. Conform Trustedreviews, dispozitivele mai noi pot utiliza o combinație de protecție software și hardware. Ideea este că straturile de protecție ajută la izolarea datelor dvs., făcând astfel foarte greu accesul hackerilor.

Ideea de bază este că vă va proteja datele cele mai sensibile, cum ar fi parolele, datele biometrice și informațiile de plată. De obicei companiile utilizează Samsung Knox Security și pentru a proteja datele stocate pe telefoanele lucrătorilor.

Knox Vault este cea mai importantă caracteristică Samsung Knox Security

Knox Vault este unul dintre cele mai noi niveluri de securitate adăugate la Knox Security Suite, folosind un sistem de operare izolat și hardware izolat pentru a vă separa și mai mult informațiile de actorii rău intenționați. Acest lucru înseamnă în esență că un sistem de operare separat rulează alături de Android pe smartphone-ul tău. În acest fel acesta acționează ca un strat de separare între aplicații și datele tale. Hackerii ar putea să acceseze sistemul de operare fals, dar nu pot pătrunde în el să aibă acces la datele tale private.

Numele Knox vine de la Fort Knox, o bază militară americană înființată în 1918. A fost numită după generalul-maior Henry Knox, primul secretar de război al SUA. Aici sunt depozitate cea mai mare parte a rezervelor de aur ale SUA.

Ce face Samsung Knox Security unic? Ceea ce face ca Samsung Knox Security unic este includerea unui cip dedicat Knox Vault de la Samsung. Acesta este integrat în SoC-ul celor mai recente Samsung-uri emblematice. De exemplu în modelele din seriile Galaxy S21 și Galaxy S22, dar și în tablete precum seria Galaxy Tab S8.

Înseamnă că, chiar dacă se găsește o vulnerabilitate în sistemul de operare Android, hackerii tot nu vor putea accesa datele din stocarea seifului dvs., deoarece ar trebui să folosească codurile Samsung pentru a obține acces. Nu protejează doar de încercările de hacking de la distanță, dar are și capacitatea de a detecta atacuri fizice. În ceea ce privește securitatea mobilă axată pe consumatori, nu obțineți mult mai multe detalii decât acestea.

Ce telefoane Galaxy au Samsung Knox Security?

Vestea bună este că Samsung folosește Knox în smartphone-urile, tabletele și chiar ceasurile inteligente începând din 2015. De fapt, conform site-ului Samsung Knox, există 428 de dispozitive Samsung care se laudă cu protecție Knox. De exemplu, inclusiv Samsung Galaxy J7 din 2015 are Samsung Knox, până la cele mai recente produse emblematice cum ar fi seria Galaxy S22 sau Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4.

Cu toate acestea, versiunea Knox Security și funcțiile la care aveți acces depind de smartphone. Modelele emblematice vin cu funcții de securitate mai avansate, cum ar fi Knox Vault, de exemplu seriile Samsung Galaxy S21 și Galaxy S22.

Dacă doriți să aflați mai multe date despre nivelul de protecție, Samsung are o listă la îndemână a tuturor dispozitivelor compatibile, împreună cu funcționalitatea specifică Knox oferită. Puteți verifica acest lucru pe samsungknox.com.