Samsung Galaxy Xcover 6 Pro este un telefon robust ușor reparabil

390
Samsung Galaxy Xcover 6 Pro este un telefon robust usor reparabil
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung Galaxy Xcover 6 Pro recent lansat este unul dintre cele mai bune smartphone-uri robuste pe care le puteți cumpăra astăzi. Se mândrește cu o certificare MIL-STD-810H și un rating IP68 pentru rezistență la praf și apă. Cu toate acestea, în ciuda unei structuri atât de puternice, telefonul este destul de ușor de demontat și reparat. Dispune de o baterie detașabilă și un capac din spate detașabil, facilitând reparațiile. Canalul YouTube PBK Reviews a efectuat recent o demontare a Galaxy Xcover 6 Pro, dezasamblarea și reasamblarea diferitelor părți și componente.

Panoul din spate detașabil al Samsung Galaxy Xcover 6 Pro are o garnitură de cauciuc pe interior pentru a împiedica apa să intre în compartimentul bateriei. Samsung a lipit aici și folie de grafit pentru a ajuta la disiparea căldurii prin spate. Bateria în sine poate fi scoasă doar cu vârful degetului. Putem vedea un indicator de deteriorare a lichidului sub baterie, în timp ce sloturile SIM și micro-SD sunt lângă el, ca în vremurile bune.

Demontarea lui Samsung Galaxy Xcover 6 Pro

Ecranul nu este la fel de ușor de îndepărtat, dar cu puțină căldură și cu grijă, se desprinde fără deteriorare. Odată ce a dispărut, trebuie să desfacem niște conectori și să deșurubăm niște șuruburi înainte de a putea ridica cadrul din mijloc. Este o piesă solidă uriașă care oferă lui Galaxy Xcover 6 Pro o mare parte din puterea sa. Cadrul central are, de asemenea, o peliculă de grafit și o cameră de vapori pentru a ajuta la gestionarea termică a telefonului.

Sub cadrul mijlociu se află placa de bază principală și placa secundară a telefonului. Placa principală este ținută în jos de două șuruburi Philips standard, potrivit AndroidHeadlines. Are și o peliculă de grafit, cu ceva mai multă pastă termică pe procesor. Samsung are grijă extremă de disiparea căldurii pe Samsung Galaxy Xcover 6 Pro. De asemenea, compania a păstrat mufa pentru căști de 3,5 mm separată de restul componentelor, făcând reparațiile ușoare, ajutând și la rezistența la apă.

IP69K este cel mai înalt grad de protecție (Ingress Protection) la apă și praf. Dispozitivele certificate cu IP69K pot rezista la curățarea intensivă cu jeturi de înaltă presiune și o temperatură a apei de până la 80 C° timp de 30 de minute.

Placa secundară are un singur șurub Philips standard care o ține la loc. În schimb, carcasa difuzorului de jos nu are niciunul. Putem vedea ochiuri de cauciuc și garnituri în jurul tuturor găurilor și deschiderilor pentru a ține apa.

În general, Samsung Galaxy Xcover 6 Pro este destul de ușor de dezasamblat și reparat. PKB Reviews i-a dat un scor de reparabilitate de 8 din 10. Ușurința de înlocuire a ecranului și a bateriei l-au ajutat să atingă acest scor. Puteți urmări complet demontarea și reasamblarea Galaxy Xcover 6 Pro în videoclipul de mai sus.