Galaxy Xcover 7 în lucru la Samsung, primele detalii

465
Galaxy Xcover 7 primele detalii
Sursa foto: via galaxyclub.nl

În spatele ușilor închise compania Samsung lucrează mereu la diferite smartphone-uri noi. Nu numai că sud-coreenii pregătesc dispozitive de top precum Galaxy S24 Ultra, dar sunt dezvoltate și noi modele mid-range. Ocazional Samsung lansează și noi dispozitive robuste din seria Galaxy Xcover. Următorul model Samsung Galaxy Xcover 7 pare să fie programat pentru apariția pe piață la începutul anului 2024.

Mai multe informații despre Samsung Galaxy Xcover 7, dacă așa se va numi, au fost publicate ieri de colegii noștri de la site-ul olandez GalaxyClub. Deși detaliile tehnice sunt rare în acest moment, câteva lucruri sunt demne de remarcat. În primul rând, viitorul telefon robust Samsung va avea numărul de model SM-G556B. Apoi, asemănarea cu numărul de model al viitorului Galaxy A55 este izbitoare.

Samsung Galaxy Xcover 7 – asemănări cu Galaxy A55

Dacă Samsung va respecta convențiile obișnuite în privința numerelor de model, SM-A556B, ar putea fi un indiciu că Xcover 7 va împărtăși caracteristici importante cu modelul de top de gamă medie de anul viitor – Galaxy A55. De exemplu, Galaxy A34 are numele de model SM-A346B, Galaxy A54 are numele de model SM-A546B. Astfel că următorul Xcover arată suspect de similar cu viitorul Galaxy A55, care va avea numărul de model SM-A556B.

Dar acestea sunt speculații din partea noastră. Cert este că Galaxy Xcover 7 cu număr de model SM-G556B este în dezvoltare, dar încă nu atât de avansat pentru o lansare înainte de sfârșitul acestui an. Astfel presupunem că va fi lansat abia în prima jumătate din 2024.

Seria Xcover se caracterizează prin rezistență ridicată la medii extrem de dure. Primul Galaxy Xcover (GT-S5690) a fost lansat de Samsung în august 2011. Galaxy Xcover 2 a fost lansat în 2013, urmat de Galaxy Xcover 3 în 2015.

Nu îndrăznim să spunem dacă dispozitivul va avea din nou adăugarea „Pro” în nume. Galaxy Xcover 6 Pro avea un număr de model în seria SM-G7xx, în timp ce Xcover 7 ajunge în seria SM-G5xx. Aceasta este puțin mai mică și, prin urmare, este posibil să nu primească adăugarea „Pro”.

Pe de altă parte, dacă hardware-ul are într-adevăr asemănări cu Galaxy A55, atunci adăugarea „Pro” s-ar potrivi cu siguranță. În mod tradițional, modelele obișnuite Xcover sunt echipate cu un hardware mai solid. Nu excludem nici ca Samsung Galaxy Xcover 7 și fie un Galaxy A55 mai solid, unul la care poate fi adăugat numele Active.

În orice caz, mai este mult timp până la lansare anul viitor. Până atunci, fără îndoială, vom afla mai multe despre acest telefon. În cele din urmă, multe specificații – cameră, procesor, baterie etc. – rămân încă neclare.