Galaxy Xcover Pro este mai aproape de lansare cu certificarea FCC

770
Sursa Foto: via SamMobile.com

De obicei certificarea agenției americane Federal Communications Commission (FCC) este o garanție că respectivul dispozitiv este gata de lansare. Samsung poate lansa în curând un nou smartphone robust, conform ultimei certificări venite de la FCC. Un nou dispozitiv Samsung cu număr de model SM-G715F alias Galaxy Xcover Pro, a primit aprobarea din partea agenției americane zilele trecute.

Deși listarea nu specifică versiunea Xcover Pro, editorul șef de la XDA Developers a afirmat cu puțin timp în urmă că SM-G715FN este Samsung Galaxy XCover Pro. El a mai susținut că dispozitivul se poate lansa în curând pe piețele europene.

Cu puțin înainte de vizita la FCC, Galaxy Xcover Pro (SM-G715F) a fost reperat pe portalul Wi-Fi Alliance. Wi-Fi a confirmat unele caracteristici de conectivitate ale dispozitivului: Wi-Fi cu bandă dublă, Bluetooth 5.0, ANT+ și NFC. Același model a fost listat și pe site-ul Bluetooth SIG tot cu denumirea Xcover Pro, confirmând zvonurile anterioare despre dispozitiv.

Specificații la nivel de mid-range pentru Galaxy Xcover Pro

Conform documentelor FCC, Samsung Galaxy Xcover Pro măsoară 160x77mm cu o diagonală a ecranului de 6,3 inch (16 centimetri). Xcover Pro va avea o baterie amovibilă ce suportă încărcarea rapidă de 15W. Vizita la Wi-Fi Alliance a dezvăluit că acest smartphone Samsung nu va veni cu sistemul de operare Android 10. Când a fost testat pe site-ul de referință Geekbench am aflat că Xcover Pro va fi coordonat de chipsetul Exynos 9611 și va avea 4 GB RAM la bord. Totuși, ar putea exista mai multe variante de memorie RAM și de stocare pe Xcover Pro. Pe Geekbench a obținut 346 puncte în testul cu un singur nucleu și 1.201 în testul multi-core.

Specificațiile de mai sus arată că practic Samsung Galaxy Xcover Pro va fi un dispozitiv mid-range. Are un departament intern bun și, eventual, vine cu un preț mai mic în comparație cu Samsung Galaxy Xcover FieldPro. Anunțat spre sfârșitul lunii octombrie, FieldPro se bucură de specificații la nivel de flagship, aproape la egalitate cu seria Galaxy S9.

În general adăugarea sufixului„Pro” la un produs, în cazul de față un smartphone, desemnează un smartphone mai puternic, mai performant, care aduce ceva în plus sau o utilizare profesională.

Deși încă nu există nicio reacție din partea Samsung, toate aceste certificărilor sugerează că lansarea Galaxy Xcover Pro este iminentă. Samsung Polonia are deja o pagină de asistență pentru Xcover Pro (Profesional) pe site-ul său web. Nu știm nimic despre prețuri până în prezent, dar ar trebui să fie mai ieftin, conform specificațiilor, decât precedentul FieldPro.