Samsung Galaxy Xcover Pro (SM-G715F) a fost certificat Wi-Fi

802
Sursa Foto: via gsmarena.com

Samsung a lansat mai multe telefoane din seria ultra-rezistentă Galaxy Xcover de-a lungul anilor. În conformitate cu lansările anterioare, mergând pe schema de lansare a companiei Samsung, următorul dispozitiv Xcover este SM-G715F. Conform GSMArena, în ciuda similitudinilor numerelor de model cu a modelului Galaxy A71 (SM-A715), numărul SM-G715F este, se pare, un telefon Galaxy Xcover. Acesta poate fi numit Samsung Galaxy Xcover Pro (Profesional).

Primele informații despre acest smartphone au apărut în urmă cu aproximativ două luni. Acest telefon Samsung a apărut acum la Wi-Fi Alliance, indicând o lansare iminentă. Conform documentului, receptorul va fi disponibil în cel puțin două versiuni, una cu numărul de model SM-G715FN pentru Europa și una cu numărul de model SM-G715D ca variantă internațională. Ambele variante, se pare, rulează sistemul de operare Android 10 și acceptă Wi-Fi de 2.4GHz și 5GHz.

Recent Galaxy Xcove Pro (SM-715N) a apărut și pe Geekbench

Din păcate, apariția pe site-ul Wi-Fi Alliance pentru certificare ne dezvăluie doar informațiile de mai sus. Dincolo de asta, Samsung SM-G715FN alias Galaxy Xcover Pro, a fost depistat și pe site-ul de referință Geekbench. Apariția pe site-ul etalon a dezvăluit că receptorul va fi alimentat de un procesor Samsung Exynos 9611 de 1,74 GHz, împreună cu 4 GB de memorie RAM.

În testele de pe Geekbench, Samsung Galaxy Xcover Pro s-a comportat la nivelul unui smartphone mid-range. Xcover Pro a obținut 346 de puncte în testele single-core și, respectiv 1201 puncte în testele cu mai multe nucleee. A fost testat pe platforma Geekbench 5.

MIL-STD-810G este un standard militar american. Este folosit pentru testarea echipamentelor și dispozitivelor militare de către United States Air Force, US Army și US Navy. Ultima versiune a acestui standard este MIL-STD-810H lansată 31 ianuarie 2019 și înlocuiește MIL-STD-810G.

Aceasta înseamnă că Samsung Galaxy Xcover Pro va fi un telefon mid-range. Probabil se va poziționa sub cel mai recent Galaxy Xcover FieldPro. Partea „Pro” din numele celor două este menită să denumească o utilizare profesională, mai degrabă decât una de uz comun.

Judecând după anterioarele smartphone-uri Samsung Galaxy Xcover, certificările cu standardul militar american MIL-STD-810G și rezistența la praf și apă cu IP68 sunt esențiale. Totuși, în absența cam de mult timp a variantelor „Active” ale telefoanelor-pilot Samsung Galaxy, așteptăm să vedem specificații mai bune într-un viitor telefon Xcover.