Actualizare de design la Galaxy Z Flip 2, primește triple-camera

805
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

În februarie 2020, Galaxy Z Flip a fost introdus ca al doilea model de smartphone pliabil de la Samsung. Spre deosebire de Galaxy Fold, acest smartphone se pliază peste axa orizontală ca un model tip clamă. Peste câteva luni Samsung este așteptat să anunțe un succesor pentru Fold, care va fi probabil introdus simultan cu seria Galaxy Note 20. În mod logic ne așteptăm la un nou telefon Z Flip în februarie 2021, atunci când seria Galaxy S21 (S30) va fi anunțat și ea.

Cu Galaxy Z Flip, Samsung încearcă să apeleze la un grup țintă de utilizatori complet diferit. Acest telefon pliabil este cu peste 500 de euro mai ieftin decât fratele său mai mare, Galaxy Fold. Dispozitivul are un factor de formă diferit și, de asemenea, mai puține camere. Flip-ul are o cameră la interior pentru selfie și o cameră dublă la exterior. Un nou brevet arată că producătorul coreean intenționează să înlocuiască aceste două camere exterioare cu trei camere.

Un viitor Samsung Galaxy Z Flip 2 cu trei camere la exterior

În ianuarie 2020, Samsung Electronics a depus două brevete de design la WIPO (Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală). Cererile au fost depuse din Germania. Ambele brevete au fost publicate pe 28 aprilie 2020 și arată șapte imagini ale noului smartphone Galaxy Z Flip 2. Practic, cele două modele de brevet sunt foarte apropiate, ambele arată telefonul Flip cu o triple-camera la exterior. Cu toate acestea, amplasarea celor trei camere și afișajul capacului adiacent diferă în funcție de model.

Primul design (modelul A) seamănă cel mai mult cu actualul Galaxy Z Flip, conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital. Camerele foto sunt așezate orizontal una lângă cealaltă, cu un mic ecran de notificare lângă ele. Deoarece numărul camerelor este crescut de la 2 la 3, blițul merge ușor spre dreapta. Acest lucru lasă mai puțin spațiu pentru afișajul frontal. Prin urmare, acesta este mai mic decât pe actualul Galaxy Z Flip. Designul este altfel identic cu actualul Flip. Vedem pe interior ecran aproape complet, cu o singură cameră într-o gaură plasată sus la mijloc. Mecanismul de balamale pare de asemenea identic cu designul actual.

Primul telefon cu o cameră foto a fost Kyocera Visual Phone VP-210, lansat în Japonia în 1999. Avea o cameră frontală de 110.000 pixeli. Samsung SCH-V200 a fost primul telefon Samsung cu o cameră foto la spate. A fost lansat în anul 2000.

În cel de-al doilea design (modelul B), tot trei camere sunt vizibile la exterior. De data aceasta, însă, camera triplă nu este așezată orizontal, este vertical. Alegând o configurare verticală a camerei, este lăsat mai mult spațiu în lățime și de acest lucru beneficiază afișajul frontal. Blițul este plasat direct lângă camera triplă, iar ecranul frontal este puțin mai mare – mai larg – de această dată.

Nu se cunosc momentan caracteristicile celor trei camere

Nu sunt informații în cererile de brevet despre caracteristicile camerelor foto. Încă nu este clar nici ce este a treia cameră foto. Galaxy Z Flip are o cameră de 12MP, f / 1,8 și una tot de 12MP, f / 2,2 (ultra-wide). Poate fi adăugată o cameră cu zoom, pentru că tot mai multe modele de smartphone-uri premium sunt echipate cu zoom Hybrid, inclusiv Samsung Galaxy S20 Ultra. Săptămâna trecută am văzut și un brevet Huawei, un smartphone pliabil Huawei Mate, cu o cameră zoom.

Cu toate acestea, Samsung a desenat un obiectiv de cameră rotund în schițele de proiectare și nu un obiectiv cu zoom pătrat. Dacă smartphone-ul pliabil vine un obiectiv cu zoom, este posibil să nu suporte un zoom hibrid de 10x, dar poate, de exemplu un zoom 3x – cum este pe Galaxy S20 și Galaxy S20+.

Din documentația de brevet se poate concluziona că Samsung vede mai mult viitor într-o cameră suplimentară decât într-un ecran frontal mai mare. Acest lucru este oarecum remarcabil, având în vedere că Motorola Razr 2019 are un ecran semnificativ mai mare pe față decât Galaxy Z Flip. Ecranul de notificare al Z Flip este atât de mic încât servește doar pentru afișarea apelurilor / mesajelor primite etc.

Este clar că Samsung se pregătește pentru pentru o nouă generație de Galaxy Z Flip, prin urmare, nu dorește să facă mari schimbări. Deci, ne putem aștepta la actualizări în departamentul foto și probabil la unele noi specificații. Este posibil ca Samsung Galaxy Z Flip 2 să fie anunțat la jumătatea lunii februarie, în cadrul MWC Barcelona 2021, împreună cu seria Galaxy S21 (S30).

SURSĂLetsgoDigital