Samsung Galaxy Z Flip 3 5G: cel mai bine vândut telefon pliabil anul trecut

548
Samsung Galaxy Z Flip 3 5G cel mai bine vandut telefon pliabil anul trecut
Sursa Foto: Phonearena.com

Cu fiecare an care trece, piața incipientă a telefoanelor pliabile devine din ce în ce mai consolidată pe măsură ce sunt adăugate funcții, prețurile scad și mai mulți producători încep să le construiască. Anul trecut a fost un an revoluționar pentru dispozitivele pliabile Samsung în ceea ce privește unitățile livrate. În 2021 Samsung Galaxy Z Flip 3 5G a fost cel mai bine vândut telefon pliabil.

Un studiu publicat de Omdia a dezvăluit că dintre primele 11 dispozitive pliabile disponibile pe piață anul trecut, cinci dintre erau modele Samsung. Cel mai popular smartphone pliabil de anul trecut a fost Samsung Galaxy Z Flip 3, conform Omdia, citată de PhoneArena. Samsung a vândut 4,6 milioane de unități din telefonul cu clapetă. Aceasta a reprezentat o creștere spectaculoasă față de cele 1,1 milioane de telefoane Galaxy Z Flip original pe care compania le-a vândut în 2020. Poate cea mai importantă schimbare adusă modelului din 2021 a fost adăugarea rezistenței la apă. Samsung a dominat piața pliabilă în 2021 cu o cotă de 61% din vânzări.

Samsung Galaxy Z Flip 5G pe primul loc ca vânzări pliabile în 2021

Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 au fost primele două pliabile anul trecut pe baza livrărilor globale de telefoane pliabile. Samsung Galaxy Z Flip 3 5G a fost cel mai bun telefon pliabil livrat la nivel mondial anul trecut.

Cu un rating IPX8, Galaxy Z Flip 3 5G nu a fost testat pentru protecție împotriva obiectelor solide precum praful. De aici și litera „X” de lângă numărul 8 din certificarea IP. Cu toate acestea, telefonul poate fi scufundat la 1,52 metri de apă timp de până la 30 de minute și poate ieși nevătămat. Acest model, și Galaxy Z Fold 3 (tot cu rating IPX8), sunt primele telefoane pliabile care au protecție împotriva apei. Lipsa certificării la pătrunderea prafului este pusă pe seama balamalelor de la cele două modele.

IP este un standard internațional ce clasifică și evaluează gradul de etanșeitate pentru diferite aparate. La certificarea IP (Ingress Protection – Protecție la intrare) gradul de protecție cel mai mare împotriva pătrunderii prafului este numărul 6.

O altă schimbare majoră pentru Galaxy Z Flip și unii ar susține că este mai important decât adăugarea de protecție împotriva apei, este dimensiunea ecranului extern. Modelul original a fost echipat cu un ecran de 1,1 inch a cărui dimensiune practic l-a făcut aproape inutil. Modelul Flip 3 are un ecran extern pe capac de 1,9 inch.

În acest fel ecranul mai mare permite utilizatorilor să-și vadă notificările fără a deschide telefonul, să folosească afișajul extern ca vizor pentru selfie-uri, să vadă ora, să acceseze setări și widget-uri și să utilizeze rapid Samsung Pay. Galaxy Z Flip 3 5G este, de asemenea, cu aproximativ 300 euro mai ieftin decât predecesorul său. Credem că acest lucru a avut mult de-a face cu creșterea mare a vânzărilor.