Acasă Stiri Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. În ultima perioadă am aflat multe despre smartphone-urile pliabile așteptate de la Samsung. Ambele modele vor fi îmbunătățite în multe puncte. Pentru prima dată, telefoanele pliabile vor primi, de asemenea, un rating IP. Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3 vor fi primele smartphone-uri pliabile rezistente la apă ale Samsung. Cele două modele pliabile Samsung nu sunt testate pentru rezistența la praf, de aici „X-ul” din IPX8.

Mai multe surse au confirmat acum că atât Samsung Galaxy Z Flip 3, cât și Galaxy Z Fold 3 vor primi o certificare IPX8. Aceasta înseamnă că ambele dispozitive vor fi complet rezistente la apă. Este o certificare de rezistență la apă cum au smartphone-urile emblematice Samsung. Un smartphone pliabil impermeabil, la mai puțin de doi ani de la lansarea fragilului Galaxy Z Fold – e ceva la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată.

Telefon pliabil Samsung Z Flip 3 rezistent la apă

Certificarea IP, cunoscută și sub numele de „Ingress Protection – Protecție la intrare„, constă din două numere. Prima cifră indică gradul de protecție împotriva pătrunderii prafului și a murdăriei (rezistența la praf). A doua cifră indică gradul de protecție împotriva umezelii (rezistența la apă).

IPX8 înseamnă că smartphone-ul nu a fost testat pentru pătrunderea prafului. În această zonă, noile telefoane pliabile vor fi probabil în continuare inferioare, de exemplu, smartphone-urilor din seria Galaxy S – care sunt de obicei comercializate cu un standard IP68.

Numărul „8” indică faptul că Galaxy Z Flip 3 poate rezista la apă la fel de bine ca și alte modele de top ale mărcii – cum ar fi Galaxy S21 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra. Evaluarea IPX8 înseamnă că Samsung Z Flip 3 poate fi ținut sub apă 30 de minute, la o adâncime maximă de 1,5 m. O realizare specială dacă ne gândim că un telefon pliabil este complet diferit față de un smartphone obișnuit. Gândiți-vă doar la balamaua în mișcare.

Samsung a fost primul producător care a lansat un smartphone rezistent la apă. Au trecut 10 ani de când a fost prezentat Samsung Galaxy XCover, ca un telefon robust cu rating IP67. Câteva luni mai târziu, Sony a lansat un telefon similar Xperia Go.

2021 va fi anul în care Samsung prezintă primele smartphone-uri pliabile cu rating IP. Producătorul sud-coreean a înregistrat deja un brevet pentru un Galaxy Fold impermeabil anul trecut, potrivit LetsGoDigital. Cel mai probabil, rezistența la apă va juca, de asemenea, un rol important în marketingul din jurul lui Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Gândiți-vă, de exemplu, la reclame TV, unde dispozitivele Galaxy Z sunt duse la piscină într-o zi sufocantă de vară.

Pentru certificarea la praf a pliabilelor mai avem de așteptat

În ceea ce privește rezistența la praf, nu înseamnă că Flip 3 / Fold 3 nu pot tolera deloc praful. Codul „X” arată doar că dispozitivele nu au fost testate pe acest aspect. De altfel, aceste teste sunt efectuate în condiții de laborator.

Cu toate acestea, este foarte posibil ca și Samsung să fi făcut progrese în acest domeniu. Așteptarea generală este că ambele smartphone-uri pliabile vor fi echipate cu o nouă balama și un cadru Armor Frame robust, pentru a face dispozitivele mai rezistente.

Cu modelul anterior, Samsung a ales să integreze un mecanism special Sweeper în balamaua ascunzătoare. A fost inspirat de sistemul de perii al unui aspirator și este destinat să îndepărteze praful și murdăria acumulate. Acest sistem s-a dovedit a funcționa remarcabil de bine. În mod logic, tehnologia Sweeper va fi dezvoltată în continuare pentru a putea prezenta în viitor un smartphone pliabil rezistent la apă și praf.

Galaxy Unpacked va avea loc miercuri, 11 august, prezentarea produselor va începe la ora 17:00. Pe lângă telefoanele pliabile Z Fold 3 și Z Flip 3, Samsung va dezvălui și două ceasuri inteligente, Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic și un nou set de căști, Galaxy Buds 2.

Stiri

Samsung în parteneriat cu muzeul Louvre pentru lucrări de artă în Art Store

Samsung a semnat zilele trecute un parteneriat cu Muzeul Luvru (Louvre în franceză), renumitul muzeu de artă din Paris. Prin această colaborare...

Samsung Display produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

Laptopurile de jocuri OLED ar putea fi în curând un lucru comun datorită Samsung Display. Subsidiara Samsung crește producția în masă a...

Seria Galaxy S22 fără cameră sub afișaj: ecran Infinity-O ca seria S21

Apar tot mai multe zvonuri despre seria Galaxy S22 și nu vor conteni până la lansarea propriu-zisă. Noua serie emblematică Samsung va...

Galaxy Book Flex 3 Alpha certificat de FCC, rulează Windows 11 Pro

Samsung pare să dezvolte o continuare directă a laptopului Galaxy Book Flex 2 Alpha în așteptarea marelui anunț Microsoft Windows 11 de...

Galaxy Watch 4 Golf Edition a fost lansat de Samsung în Coreea de Sud

La modelele Galaxy Watch și Watch Active 2, Samsung a lansat și o ediție specială Golf Edition. Ambele ceasuri au avut succes...

Galaxy S22 Ultra cu încărcare de 45W și noi detalii despre Exynos 2200

Acum, când seria Apple iPhone 13 a fost lansată oficial, în timp ce Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3...

Samsung a lansat un nou frigider Bespoke personalizabil cu o singură ușă

Samsung Electronics a lansat zilele trecute un nou frigider cu o ușă în gama Bespoke. Acesta este mai practic și va fi...