Acasă Stiri Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. În ultima perioadă am aflat multe despre smartphone-urile pliabile așteptate de la Samsung. Ambele modele vor fi îmbunătățite în multe puncte. Pentru prima dată, telefoanele pliabile vor primi, de asemenea, un rating IP. Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3 vor fi primele smartphone-uri pliabile rezistente la apă ale Samsung. Cele două modele pliabile Samsung nu sunt testate pentru rezistența la praf, de aici „X-ul” din IPX8.

Mai multe surse au confirmat acum că atât Samsung Galaxy Z Flip 3, cât și Galaxy Z Fold 3 vor primi o certificare IPX8. Aceasta înseamnă că ambele dispozitive vor fi complet rezistente la apă. Este o certificare de rezistență la apă cum au smartphone-urile emblematice Samsung. Un smartphone pliabil impermeabil, la mai puțin de doi ani de la lansarea fragilului Galaxy Z Fold – e ceva la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată.

Telefon pliabil Samsung Z Flip 3 rezistent la apă

Certificarea IP, cunoscută și sub numele de „Ingress Protection – Protecție la intrare„, constă din două numere. Prima cifră indică gradul de protecție împotriva pătrunderii prafului și a murdăriei (rezistența la praf). A doua cifră indică gradul de protecție împotriva umezelii (rezistența la apă).

IPX8 înseamnă că smartphone-ul nu a fost testat pentru pătrunderea prafului. În această zonă, noile telefoane pliabile vor fi probabil în continuare inferioare, de exemplu, smartphone-urilor din seria Galaxy S – care sunt de obicei comercializate cu un standard IP68.

Numărul „8” indică faptul că Galaxy Z Flip 3 poate rezista la apă la fel de bine ca și alte modele de top ale mărcii – cum ar fi Galaxy S21 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra. Evaluarea IPX8 înseamnă că Samsung Z Flip 3 poate fi ținut sub apă 30 de minute, la o adâncime maximă de 1,5 m. O realizare specială dacă ne gândim că un telefon pliabil este complet diferit față de un smartphone obișnuit. Gândiți-vă doar la balamaua în mișcare.

Samsung a fost primul producător care a lansat un smartphone rezistent la apă. Au trecut 10 ani de când a fost prezentat Samsung Galaxy XCover, ca un telefon robust cu rating IP67. Câteva luni mai târziu, Sony a lansat un telefon similar Xperia Go.

2021 va fi anul în care Samsung prezintă primele smartphone-uri pliabile cu rating IP. Producătorul sud-coreean a înregistrat deja un brevet pentru un Galaxy Fold impermeabil anul trecut, potrivit LetsGoDigital. Cel mai probabil, rezistența la apă va juca, de asemenea, un rol important în marketingul din jurul lui Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Gândiți-vă, de exemplu, la reclame TV, unde dispozitivele Galaxy Z sunt duse la piscină într-o zi sufocantă de vară.

Pentru certificarea la praf a pliabilelor mai avem de așteptat

În ceea ce privește rezistența la praf, nu înseamnă că Flip 3 / Fold 3 nu pot tolera deloc praful. Codul „X” arată doar că dispozitivele nu au fost testate pe acest aspect. De altfel, aceste teste sunt efectuate în condiții de laborator.

Cu toate acestea, este foarte posibil ca și Samsung să fi făcut progrese în acest domeniu. Așteptarea generală este că ambele smartphone-uri pliabile vor fi echipate cu o nouă balama și un cadru Armor Frame robust, pentru a face dispozitivele mai rezistente.

Cu modelul anterior, Samsung a ales să integreze un mecanism special Sweeper în balamaua ascunzătoare. A fost inspirat de sistemul de perii al unui aspirator și este destinat să îndepărteze praful și murdăria acumulate. Acest sistem s-a dovedit a funcționa remarcabil de bine. În mod logic, tehnologia Sweeper va fi dezvoltată în continuare pentru a putea prezenta în viitor un smartphone pliabil rezistent la apă și praf.

Galaxy Unpacked va avea loc miercuri, 11 august, prezentarea produselor va începe la ora 17:00. Pe lângă telefoanele pliabile Z Fold 3 și Z Flip 3, Samsung va dezvălui și două ceasuri inteligente, Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic și un nou set de căști, Galaxy Buds 2.

Stiri

Seria Galaxy Tab S8 a apărut pe Amazon cu imagini și specificații

Se așteaptă ca Samsung să anunțe seria Galaxy Tab S8 alături de smartphone-urile Galaxy S22 în luna februarie. Ei bine, acum seria...

Frigiderul Samsung Bespoke ales „Produsul Anului 2021” în Polonia

Frigiderul modular Samsung Bespoke a deschis un nou capitol în personalizarea aparatelor electrocasnice. Încă de la lansare s-a bucurat de foarte multe...

Galaxy S21 Ultra: actualizare Expert RAW pentru camera telefoto

Expert RAW este o aplicație destul de nouă, care oferă capabilități de imagine profesională celui mai recent smartphone Samsung. Lansată în noiembrie...

Cum să utilizați Modul mâna stângă – Lefty Hand pe seria Galaxy Watch 4

Cu seria Galaxy Watch 4, Samsung a debutat sistemul de operare Wear OS 3. Astfel a adus aproape toate caracteristicile și serviciile...

Samsung The Freestyle – la precomandă primiți un set Galaxy Buds Live

Samsung Electronics UK Ltd a anunțat lansarea Samsung The Freestyle, un proiector mic și compact unic. Este un proiector proiectat inteligent pentru...

Galaxy S22 Ultra cu S Pen va fi un înlocuitor pentru seria Galaxy Note

În mai puțin de trei săptămâni Samsung va anunța noua serie Galaxy S22. Până acum, de departe sunt deja cunoscute cele mai...

Un Galaxy S22 Bespoke Edition poate fi lansat de Samsung anul acesta

Gama Bespoke a debutat la Samsung cu aparate electrocasnice cum ar fi frigidere, aspiratoare, uscătoare de haine sau purificatoare de apă și...