Galaxy Z Flip 5 cu aplicații Google optimizate pentru afișajul exterior

245
Samsung Galaxy Z Flip 5
Sursa Foto: via gizmochina.com

Anul acesta, Galaxy Z Flip 5 primește o actualizare majoră sub forma unui ecran exterior mai mare. Dacă vă amintiți modelele din generația anterioară, afișajele lor exterioare aveau funcționalități foarte limitate. Amintim aici vizualizarea notificărilor, adăugarea de widget-uri, realizarea de selfie-uri și alte câteva caracteristici. Cu toate acestea, noul Galaxy Z Flip 5 va diferi în acest sens. De fapt, poate veni cu unele aplicații Google optimizate special pentru acest ecran mare.

O informație recentă, apărută pe GizmoChina, susține că Samsung lucrează cu Google pentru a adăuga unele aplicații pe ecranul exterior la Flip 5. Se pare că este vorba despre Google Maps, Google Messages și YouTube. Aceste aplicații vor fi completate de aplicațiile proprii ale Samsung, care se așteaptă să fie optimizate pentru afișajul capacului.

Aplicații Google optimizate pentru ecranul extern a lui Galaxy Z Flip 5

După cum am menționat, ecranul de acoperire al lui Galaxy Z Flip 5 este de așteptat să fie semnificativ mai mare în comparație cu modelele anterioare. Sunt informații despre un ecran cu diagonala de 3,4 inch (8,64 centimetri) care ocupă aproape toată jumătatea superioară a dispozitivului. Pentru comparație, Galaxy Z Flip 4 are un ecran exterior de 1,9 inch. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că afișajul exterior al lui Z Flip 5 va fi în continuare mai mic decât cel al lui Moto Razr 40 Ultra, care are un afișaj de 3,6 inch.

Inch-ul este o unitate de măsură anglo-saxonă pentru lungime. Cuvântul „inch” vine de la uncia latină. În timpul lui Edward al II-lea al Angliei, inch-ul a fost definit ca „trei boabe de orz, uscate și rotunde, așezate cap la cap, pe lungime”!

Atât Galaxy Z Flip 5, cât și Galaxy Z Fold 4 vor avea un  nou mecanism pentru balama. Pe ambele modele va fi prezent și puternicul procesor Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Se așteaptă ca telefonul flip să aibă un ecran principal intern FHD+ Super AMOLED de 6,7 inch (17,02 cm) cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Va avea două camere de 12MP pe capacul exterior.

Știm deja că Flip 5 și Fold 5 vor fi lansate pe 26 iulie la evenimentul Galaxy Unpacked din Seul. Alături de cele două pliabile vor fi lansate seria Galaxy Tab S9 și seria Galaxy Watch 6.