Galaxy Z Flip 5 va avea o balama nouă care va reduce cuta afișajului

189
Samsung Galaxy Z Flip 5
Sursă foto: Phonearena

Samsung încearcă să abordeze două dintre cele mai mari deficiențe ale dispozitivelor sale pliabile cu clapetă anul viitor. Expertul în industria display-urilor, Ross Young, a dezvăluit săptămâna trecută că Galaxy Z Flip 5 va avea un afișaj extern mai mare și o nouă tehnologie de balama care reduce pliul de-a lungul liniei de pliere a ecranului interior.

Acum, aceste afirmații au primit și mai multă greutate, cunoscutul Ice Universe, fost angajat Samsung, a confirmat și el acest lucru. În același timp, Ice Universe a împărtășit și mai multe informații despre modificările propuse de Samsung pentru noua generație pliabilă.

Potrivit informațiilor, via AndroidHeadlines, Galaxy Z Flip 5 va avea o balama „tip picătură de apă”. Este oarecum similar cu balamaua aflată pe telefonul pliabil Oppo Find N2 Flip. Acest design de balama va lăsa un spațiu în formă de picătură de apă între cele două jumătăți ale afișajului pliabil de-a lungul liniei de pliere. O pliere care va lăsa un mic spațiu între cele două ecrane va elimina cuta vizibilă care apare în mijlocul ecranului. Samsung a redus cuta cu fiecare nouă generație de pliabile, dar la Galaxy Z Flip 4 totuși se mai observă. Modelul din a cincea generație poate aduce în sfârșit o îmbunătățire notabilă.

Samsung Galaxy Z Flip 5 va avea un ecran exterior mai mare

În ceea ce privește afișajul extern, Ice Universe dă din nou o referință la OPPO Find N2 Flip. Acesta din urmă are un display de 3,26 inch (8,28 cm) la exterior. Se pare că Samsung intenționează să echipeze Galaxy Z Flip 5 cu un ecran exterior de dimensiuni similare. Așadar, s-ar putea să găsim un ecran substanțial mai mare față de cel de 1,9 inch aflat pe Flip 4. Balamaua, ecranul, procesorul mai nou și bateria mai mare vor aduce un plus evident pentru Galaxy Z Flip 5.

Cele mai vechi dovezi ale folosirii balamalelor, descoperite în situl orașului antic Hattușa, datează din cca. 1600 î.e.n. Cele mai vechi balamale metalice au fost descoperite pe o ușă în Elveția care datează din mileniul III î.e.n.

Cea mai recentă informație susține că vom avea și o baterie mai mare în interior la Galaxy Z Flip 5. Unitatea de 3.700 mAh din modelul actual este puțin cam mică. Dacă facem trimitere iarăși la OPPO Find N2 Flip, acesta are o baterie de 4.300 mAh. Deși Samsung ar putea să nu meargă până acolo, sperăm cel puțin la o baterie de 4.000 mAh. Toate aceste modificări ar putea face dispozitivul puțin mai voluminos, totuși.

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy Z Flip 5 este încă la câteva luni distanță. Samsung își va dezvălui probabil dispozitivele pliabile de generația a cincea în august anul viitor. Este suficient timp pentru companie pentru a testa aceste tipuri de modificări și a renunța la ceea ce nu funcționează. Așa că luați aceste zvonuri cu prudență. Este posibil ca produsul final să nu implementeze tot ceea ce auzim astăzi.