Iată ce vrem să vedem la Samsung Galaxy Z Flip 5!

562
Iata ce vrem sa vedem la Samsung Galaxy Z Flip 5
Sursa foto: Alex Walker-Todd

Am primit în acest an un Samsung Galaxy Z Flip 4 mult mai bun decât generațiile precedente. Dar, avem și mai mari speranțe pentru următorul flagship pliabil tip Flip al Samsung. Seria Samsung Galaxy Z Flip este cea mai populară colecție de telefoane pliabile de pe planetă și, cu un motiv întemeiat. Îmbină un factor de formă pliabil cu specificații decente și un preț relativ accesibil. Sperăm că Samsung Galaxy Z Flip 5 va continua această tendință.

În acest articol, via TechRadar, am creat o listă de dorințe cu ceea ce vrem să vedem la următorul pliabil Flip al companiei Samsung. Dar asta nu este tot. Începem deja să auzim zvonuri despre ce ar putea oferi Samsung Galaxy Z Flip 5, așa că le veți găsi mai jos. Tot acolo veți afla primele informații despre posibila dată de lansare și preț.

Samsung Galaxy Z Flip 5: când vine și cât costă?

Deși nu există încă știri despre când va fi anunțat Samsung Galaxy Z Flip 5, este ușor de ghicit. Cel mai probabil îl vom vedea pe 9 august 2023, a doua miercuri din august anul viitor. Samsung a lansat Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Flip 3 în a doua miercuri din august a anilor de lansare respectivi. Tot în aceste date a fost lansat și Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4. La fel se va întâmpla cu Samsung Galaxy Z Fold 5.  

Pe baza programului Samsung anterior, probabil că va fi o așteptare de aproximativ două săptămâni între lansare și livrare. În acest fel ar trebui să îl aveți în mâini la sfârșitul lunii august 2023. Prețul este mai greu de prezis, dar cel mai probabil va costa similar cu Samsung Galaxy Z Flip 4, care începe de la 999,99$ / 999 lire sterline / 1.100€.

Bancnota de 50 de lire este cea mai mare aflată în circulație. Potrivit băncilor centrale, există 300 de bancnote false la fiecare milion de bancnote de lire sterline, față de 100 pentru dolarul american, 50 pentru euro și 10 pentru francul elvețian.

În acest moment nu sunt multe informații despre Samsung Galaxy Z Flip 5. Singura scurgere despre Flip 5 de până acum susține că rulează cu Snapdragon 8 Gen 2. În orice caz, acesta va fi probabil unul dintre cele mai bune procesoare Android din 2023. Desigur această informație este surprinzătoare, Galaxy Z Flip 5 urmând alt traseu în materie de procesor față de Flip 4. Având în vedere că Galaxy Z Flip 4 folosește Snapdragon 8+ Gen 1, dacă va exista o versiune „Plus” a cip-setului anul viitor, atunci Snapdragon 8+ Gen 2 va fi la bord.

Samsung Galaxy Z Flip 5: ce vrem să vedem

Samsung Galaxy Z Flip 4 nu a fost un upgrade prea mare față de Galaxy Z Flip 3. Lucrurile au stat cam la fel cu Galaxy Z Fold 3 vs Galaxy Z Fold 4. Deci, vrem să vedem îmbunătățiri mai mari de la următorul model Galaxy Flip, inclusiv următoarele lucruri:

O cameră telefoto și camere mai bune. Un teleobiectiv este o caracteristică standard pentru aproape toate telefoanele de ultimă generație. Totuși, această caracteristică îi lipsește lui Samsung Galaxy Z Flip 4.

De fapt, Galaxy Z Flip 4 are doar două camere, una primară de 12MP și una ultra-wide tot de 12MP, deci este destul de simplu și lipsit în departamentul foto. Vrem să vedem upgrade-uri mari aici pentru Samsung Galaxy Z Flip 5, cu un teleobiectiv adăugat și, în mod ideal, upgrade-uri și la celelalte camere. Măcar camera principală să ajungă la 50MP.

Durată de viață mai bună a bateriei. Durata de viață a bateriei este o problemă pentru multe telefoane și cu atât mai mult pentru cele pliabile. Din cauza balamalei și a celor două părți relative separate, telefoanele pliabile tind să aibă baterii mai mici decât telefoanele convenționale de dimensiuni similare.

Acest lucru se întâmplă probabil pentru că mecanismul de pliere ocupă spațiu care altfel ar putea fi folosit de o baterie, dar este o problemă care duce la viață mai mică a bateriei. Samsung Galaxy Z Flip 4, de exemplu, are doar o baterie de 3.700 mAh, iar unii utilizatori se plâng că puterea sa este dezamăgitoare. În acest fel vrem să vedem o creștere a bateriei lui Flip 5, undeva în jur de 4.500 mAh.

Un ecran exterior mai mare și un preț mai mic

Un preț mai mic. Samsung Galaxy Z Flip 4 este de fapt unul dintre cele mai accesibile telefoane pliabile. Dar pentru specificațiile pe care le obțineți este încă destul de scump. Astfel că ne-ar plăcea să vedem Samsung scăzând puțin prețul pentru Samsung Galaxy Z Flip 5. Nu știm cum va face Samsung acest lucru, dar trebuie să găsească o soluție.

Probabil că acest lucru nu se va întâmpla – mai ales dacă există upgrade-uri semnificative ale specificațiilor – dar ar face dispozitivul și mai atrăgător.

Un ecran pe clapetă mai mare. În timp ce ecranul principal pliabil de 6,7 inch (17,02 cm) de pe Galaxy Z Flip 4 are o dimensiune decentă, afișajul exterior de 1,9 inch (4,83 centimetri) – care este ceea ce puteți vedea și cu care puteți interacționa atunci când ecranul principal este pliat închis – este prea mic pentru a face multe.

Sigur, poate afișa notificări și ora, dar este prea mic pentru a interacționa corect. Acest lucru înseamnă că pentru majoritatea funcțiilor smartphone-ului trebuie să deschideți telefonul. Am dori să vedem un ecran secundar mai mare pe următorul model, permițându-vă să țineți telefonul închis mai des.

Actualizări mai substanțiale. Am detaliat câteva dintre upgrade-urile pe care le dorim mai sus, dar, în general, ne dorim ca Samsung Galaxy Z Flip 5 să se simtă ca o îmbunătățire substanțială față de Galaxy Z Flip 4.

Ultimele două modele au fost extrem de asemănătoare unul cu celălalt, deci a venit timpul să vedem câteva actualizări majore. Samsung va trebui să facă acest lucru pentru a spori și mai mult popularitatea modelului Flip, mult mai atractiv decât modelul Fold.