Galaxy Z Flip 5: ecranul exterior va avea diagonala de 3,4 inch

304
Galaxy Z Flip 5
Sursa foto: via phonandroid.com

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Flip 5 ar trebui să fie lansat oficial doar în iulie – august, dar are tot mai puține secrete. Acum, o nouă fotografie publicată de Ice Universe ne oferă o imagine de ansamblu bună asupra ecranului extern al acestuia. La fel ca predecesorul său, ecranul este situat pe capacul superior al telefonului. Cu toate acestea, vom observa o modificare sunstanțială a dimensiunii sale.

Display-ul lui Galaxy Z Flip 4 cu o diagonală de 1,9 inch ocupa doar o mică parte a capacului telefonului, dar pe Galaxy Z Flip 5 ecranul exterior este mult mai mare. Ecranul are o diagonală de 3,4 inch (8,64 cm), o rezoluție de 720×748 pixeli și o densitate a pixelilor de 305 ppi (pixeli per inch). O densitate ceva mai mică decât predecesorul său, cu 373 de pixeli pe inch.

Galaxy Z Flip 5 va avea concurent direct pe Motorola Razr 40 Ultra

Spațiul de afișare și gama de aplicații pe care ecranul extern a lui Galaxy Z Flip 5 le va avea va compensa mai mult decât densitatea pixelilor. În rest, toate celelalte îmbunătățirile ar trebui să pună pe Galaxy Z Flip 5 în fruntea ierarhiei smartphone-urilor pliabile. Amintim aici doar noua balama și procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy.

Galaxy Z Flip 5 ar putea avea un concurent neașteptat în telefonul pliabil Motorola Razr 40 Ultra, potrivit PhonAndroid. Acesta din urmă ar fi mai ieftin și va avea un ecran extern mai mare, de 3,7 inch (9,40 centimetri). Ecranul extern al telefonului Motorola va avea o rezoluție de 1066×1056 pixeli și o densitate de 405 ppi.

Până în 1998, Motorola a fost cel mai mare vânzător de telefoane mobile din lume. Cuvintele rostite de Neil Armstrong, când a aterizat pe Lună în 1969, „un pas mic pentru un om, un salt gigant pentru omenire” au fost rostite pe un radio transponder Motorola.

Mai mult decât aspectul hardware, suportul software și aplicațiile dedicate acestui ecran exterior sunt cele care vor face diferența. Vor fi o multitudine de produse pliabile în curând disponibile clienților care vor avea de unde alege. Samsung nu ar trebui să-și prezinte pe Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5 până în iulie sau august. Dar, Google va prezenta propriul telefon pliabil, Pixel Fold, pe 10 mai. Compania din Mountain View a devenit un maestru în arta de a optimiza performanța dispozitivelor sale în ciuda componentelor teoretic mai puțin eficiente și ar putea fura cota de piață de la gigantul coreean în acest segment foarte elitist.