Galaxy Z Flip 5 va avea un preț mai mare decât Galaxy Z Flip 4

178
Samsung Galaxy Z Flip 5
Sursă foto: GSMArena

Informațiile despre Samsung Galaxy Z Flip 5 au fost din abundență în ultima vreme, lucru oarecum normal cu o lună înainte de lansare. Galaxy Unpacked este planificat în ultima săptămână a lunii iulie, pe 26 sau 27, la un eveniment special din Coreea. Flip-ul nu va fi singur pe scenă cu această ocazie, va fi însoțit și de Galaxy Z Fold 5.

Chiar dacă ritmul informațiilor a fost infernal, acum am aflat un lucru esențial pentru toți viitorii potențiali utilizatori: prețul. Această informație provine din Grecia și, dacă acesta va fi prețul real, atunci reprezintă un salt semnificativ față de cât a costat la lansare Galaxy Z Flip 4 anul trecut. Potrivit GSMArena, care citează surse elene, noul model va avea un preț de 1.299€, modelul de bază cu 8GB de memorie RAM și 128GB de stocare.

Galaxy Z Flip 5 va fi mai scump decât Galaxy Z Flip 4 la lansare

Pentru comparație, vă reamintim că versiunea de 8/128GB a lui Galaxy Z Flip 4 a costat 1.099€ în zona euro. Prin urmare, este vorba despre o creștere de aproape 20% a prețului despre care vorbim aici. Desigur, prețurile pot varia ușor în zona euro din cauza nivelurilor diferite de TVA. Chiar și așa, nu ne așteptăm ca aceste variații să se ridice la mai mult de 30–40 euro.

Deci, în orice caz, Galaxy Flip 5 va fi mai scump decât predecesorul său, dacă aceste informații sunt corecte. Prețul, destul de piperat, poate fi acceptat mai ușor de cumpărători, având în vedere că telefonul va avea un ecran exterior imens, ceea ce face ca Flip 4 să arate ca o glumă în comparație. Potrivit informațiilor, viitorul telefon Flip 5 va avea un ecran exterior de 3,4 inch (8,64 centimetri) de tip Super AMOLED.

1983, când Motorola a lansat primul telefon mobil comercial, DynaTac 8000X, a costat aproape 4.000 de dolari, echivalentul în banii de astăzi a 12.215$. Telefonul cântărea 800 de grame, se încărca în 10 ore și dura 30 de ore de convorbire.

Un alt atu important, este noua balama tip strop de apă. Aceasta va elimina decalajul dintre cele două părți atunci când telefonul este închis. Nu trebuie să uităm nici procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy și certificarea IP67. Apropo, Galaxy Z Flip 5 va avea și suport Samsung DeX, probabil printr-o conexiune wireless. Motive pentu un preț mare ar fi, chiar dacă nu ne convine.

Oricum, cel puțin momentan, avem unele rețineri în privința acestui preț. Îl considerăm deocamdată doar un simplu zvon neconfirmat. Cu siguranță vor exista mai multe alte zvonuri legate de preț în următoarele câteva săptămâni și vom vedea dacă coroborează acest punct de preț sau nu.